مشاوره حقوقی رایگان - در مورد دستور پرداخت (یا همان حواله های) موسسات مالی و اعتباری سوال دارم و ممنون از راهنماییتون

دستور پرداختی که از یک حساب 4 نفره که هرکدام از اعضاء دارای 25 درصد سهم در آن هستند و در واقع تعهدشان هم 25 درصد است در وجه یک وکیلی صادر کردیم در قرارداد ( علاوه بر حق الوکاله نقدی ) که پرداخت شده در صورت دریافت حکم به نفع موکلین مبلغی نیز به ایشان پرداخت میگردید و بابت آن یک فقره حواله پرداخت تاریخ دار موسسه مالی در وجه وی و با ذکر "بابت قرارداد فیمابین" صادر گردید که توسط سه نفر از دارندگان حساب امضاء شده است حکم به نفع موکلین اخذ نگردید ولی وکیل دستور پرداخت صادره را در وجه دخترش ظهرنویسی کرده و از طرف دخترش طرح دعوی نمود اونهم بابت کل مبلغ و فقط بر علیه یک نفر از 4 نفر .
سوال:
براساس نظریه مشورتی شماره 255 مورخ 93/10/23 قوه قضائیه حواله های موسسات مالی و اعتباری چک نبوده و خصوصیات چک از جمله قابلیت ظهرنویسی را ندارند. لیکن دادگاه دفاعیه بنده در استناد به آن را که خواهان رد دعوی به دلیل غیر قانونی بودن ظهرنویسی را داشتم نپذیرفته و حکم به محکومیت به پرداخت کل مبلغ آنرا صادر نموده است در حالیکه خود دادگاه در حکم صادره در خصوص خسارت تاخیر تادیه اذعان نموده چون مستند دعوی چک نیست و سند عادی غیر تجاریست از تاریخ طرح دعوی محاسبه میشود همچنین به درصد تعهد هریک از دارندگان حساب نیز توجهی نکرده و در قالب مسئولیت تضامنی هریک از امضاء کنندگان برخورد نموده است
لطفا راهنمایی بفرمائید چگونه دفاع کنم

پاسخ ها :

حواله موسسه اعتباری حواله ظهرنویسی چک