مشاوره حقوقی رایگان - دریافت دیه از صندوق تامین خسارت های بدنی

در مورد تصادف
سلام بنده یک ماه پیش ماشینو بدون برخورد به چیزی واژگون کردم و خودم گواهینامه نداشته ام و دچار نقص عضو شدم و مقصر هستم ایا میتوانم از صندوق دیه بگیرم

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

براساس ماده‌ی 21 قانون بیمه‌ی اجباری مصوب 1395، موارد پرداخت توسط صندوق تأمین خسارات بدنی عبارتند از:

فقدان یا انقضای بیمه‌نامه؛
بطلان قرارداد بیمه؛
شناخته نشدن وسیله‌ی نقلیه‌ی مسبب حادثه؛
کسری پوشش بیمه‌نامه، ناشی از افزایش مبلغ ریالی دیه؛
تعلیق یا لغو پروانه‌ی فعالیت شرکت بیمه؛
صدور حکم توقف یا ورشکستگی بیمه‌گر؛
خسارت‌های بدنی که خارج از تعهدات قانونی بیمه‌گر باشند.
طبق ماده‌ی 17 قانون بیمه‌ی اجباری؛ چهار مورد زیر از شمول بیمه‌ی موضوع این قانون خارج شده‌اند:

خسارت وارده به وسیله‌ی نقلیه‌ی مسبب حادثه و محمولات آن؛
خسارت مستقیم یا غیرمستقیم ناشی از تشعشعات اتمی و رادیواکتیو؛
جریمه یا جزای نقدی؛
اثبات قصد زیان‌دیده در ایراد صدمه به خود مانند خودکشی، اسقاط جنین و نظایر آن و نیز اثبات هر نوع خدعه و تبانی نزد مراجع قضایی