مشاوره حقوقی رایگان - دعوی اجاره دادن خانه

آقای (الف)، خانه ای را به آقای (ب) اجاره میدهد و داخل قرارداد اجاره، حق اجاره دادن به شخص دیگر از آقای (ب) سلب نمیشود. ولی عرف آن منطقه این است؛ که مستأجر حق اجاره دادن به شخص دیگر را ندارد. آقای (ب)، خانه را به آقای (ج) اجاره میدهد و آقای (ج)، غیر از این که خساراتی را به خانه وارد میکند، پس از انقضای مدت نیز تخلیه نمیکند. با استنباط و استدلال حقوقی، همچنین با استناد به مواد قانونی مربوطه توضیح دهید:
1. آقای (الف) علیه چه کسانی، با چه استناداتی و چه دعواهایی میتواند طرح کند؟

2. دادگاه صالح برای طرح هریک از این دعاوی کدام است؟

پاسخ ها :

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

مستاجر حق دارد مال الاجاره را به دیگری اجاره دهد مگر موجر این حق را ساقط کرده باشد وقتی عرف اسقاط این حق است عدم اسقاط خود مبین تفویض حق است