مشاوره حقوقی رایگان - الزام به تمکین و استرداد طلاجات و لوازم دیگر و دادخواست ازدواج مجدد در صورت عدم تمکین

با عرض سلام و خسته نباشید. همسر من به علت بحث لفظی بین ما منزل مشترکمان را در حدود 3 سال قبل ترک کرد و در منزل والدین خودش زندگی میکند. ضمنا ما دو فرزند دختر داریم که یکی از آنها بالغ و دیگری هم تقریبا در حال بلوغ هستند که با همسرم زندگی میکنند. پس از ترک منزل دادخواست ترک انفاق بر علیه من ارائه داده بودند که دادخواستشان رد شد، و پس از آن بنده دادخواست عدم تمکین دادم که رای به نفع من صادر و قطعی شد. همسرم مهریه اش را به اجرا گذاشتند و تمام مهریه را دریافت کردند و تمام جهیزیه اش را هم برده اند، یکی از سوالهای من این است که: با وجود اینکه همسرم قبل از ترک منزل تمام طلاجات و سکه های که در منزل من بوده که شامل طلاجات فرزندانم نیز می‌باشد و تمام فاکتورها را با تصمیم قبلی از منزل خارج کرده بود ولی من پس از رفتن ایشان متوجه شدم و با وجود اینکه بعضی از دوستان من تاکید کردند که با پلیس 110 تماس بگیرم و صورتجلسه شود به علت اینکه ازدواجمان فامیلی بود و اینکه فکر میکردم ایشان برمیگردند نخواستم از نظر حیثیتی، در فامیل برایشان مشکل ایجاد شود و پلهای پشت سرم را خراب نکنم هیچ اقدامی نکردم. ایا جهت استرداد طلاجات و سکه ها میتوانم اقدامی انجام بدهم یا نه؟ لطفا کامل راهنمایی بفرمایید. و سوال دیگری دارم که حدود 2 سال قبل از رفتنشان با اسرار همسرم دستگاهی که در مراکز پزشکی استفاده میشود به قیمت یکصد و سی میلیون تومان خریداری کردم و به علت اینکه همسر من پزشک نبودند و قرار بود در مراکز مجاز پزشکی بصورت مشارکتی کار کند قرارداد خرید را به نام همسرم انعقاد کردم و همچنین از مبلغ یکصدو سی میلیون تومان ، مبلغ سی میلیون آن را نقدی (با کارت بانکی) که به نام دخترم واریز کرده بودم پرداخت کردم و مابقی آن را بصورت ماهیانه چک دادم که قرار شد مبلغ چک‌ها را از درآمد کارکرد همان دستگاه پرداخت کند و تا زمانیکه در منزل مشترک بود و در منزل هم کار میکرد دقیقا از درآمد کارکرد دستگاه به حساب من واریز میکردند و مشکلی نبود اما پس از ترک منزل همسرم شدیداً اسرار داشتند که دستگاه را برایش بفرستم تا مشتریها را از دست ندهد و به علت چک‌ها و ضمانت شفاهی برادرم دستگاه را دادم ولی پس از اینکه دستگاه رفت به جای واریز پول طبق معمول به حساب من و وصول شدن چک‌ها، پس از فرم شدن چک‌ها، ایشان مبلغ چک‌ها را نقدا به حساب فروشنده واریز می‌کردند و چکهای من را دریافت میکردند و الان هم دستگاه در اختیار همسرم است و همچنین به علت فرم شدن چک‌ها ، حسابم خراب شده است و ایشان چک‌ها را نمیدهند و به عنوان گروکشی میخواهند استفاده کنند و میگویند فلان چیز را بده تا چکهایت را بدهم، لطفا جهت برگرداندن دستگاه و دریافت چک‌ها و طلاجات، راهنمایی بفرمایید، یاداوری میکنم که تمام مهریه و جهیزیه را دریافت کرده اند. سپاسگزارم.

پاسخ ها :

سعید خداداد

جناب آقای سعید خداداد :

در مورد استرداد طلاجات صرف اگر مربوط به دوران نامزدی باشه امکان استرداد وجود خواهد داشت و در مورد وصول استرداد لاشه چک هم اگر چک بنام فروشنده صادر شده باشه امکان استرداد لاشه چکها وجود دارد