مشاوره حقوقی رایگان - دادخواست توقیف پلاک بدون داشتن مدرک فروش

سلام. من حدود سال 90 یه موتور داشتم و بردم خیابان گمرک بفروشم اونجا به من پول موتورو دادن و از من یه کپی کارت ملی گرفتن و گفتن خودمون باقی کاراشو میکنیم وکالتنامه می گیریم و پلاک و عوض می کنیم. منم ساده بودم این کار و انجام دادم. حالا بعد حدود 9 سال رفتم خلافی موتور بگیرم فهمیدم که غیر موتوری که الان در دستم هست اون پلاک موتوری هم که داده بودم هنوز به نامم هست. تازه فهمیدم چه اشتباهی کردم. از قضا مبایعه نامه ی فروش اون موتورم ندارم. و سندی در دستم نیست ادعای الزام به فک پلاک کنم. ضمنا مغازه ای هم که فروخته بودم یادم نیست دقیقا کجاست. البته حدودش یادم بود رفتم طرف گفت من 3 ساله اینجا اومدم. رفتم دفتر خدمات قضایی الکترونیک دادخواست ثبت کنم گفت باید حتما اسم خریدار و ثبت کنی ولی من متاسفانه اسمی از خریدار ندارم. به فکرم زد که برم برای موتور مدارک المثنی بگیرم کارت و سند بعد اعلام سرقت کنم. اما نمیدونم این کار درسته یا نه. یا اگه راه دیگه ای هم هست بگید. ضمنا این موتور خلافی نداره. یا راهی هست از شورای حل اختلاف نامه ای بگیرم که تو دادخواست اسم خریدار نزنم بگم فقط پلاکم رو میخوام. خیلی نگرانم با موتور خلافی صورت بگیره و به گردن من بیوفته. ممنون

پاسخ ها :

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

با سلام مطابق قانون مجازات اسلامی مالکین وسایل نقلیه موتوری درصورت سرقت وسیله در اسرع وقت باید به مراجع ذیربط اعلام سرقت نمایند ضمن اینکه اعلام‌سرقت شما عطف به ما سبق نمیشه و در صورت جریمه رانندگی یا خلاف به وسیله آن موتور کلیه مسئولیتهای ناشی ازآن کماکان بر عهده شماست. به نظر می رسد بهترین راه اعلام سرقت وفک پلاک است