مشاوره حقوقی رایگان - مطالبه هدایا دوران عقد

باسلام
ارتباط بنده و همسرم ( زوجه) در دوران عقد به جدایی رسیده است. ایشون درخواست مهریه و نفقه دادند و هنوز اظهارنامه ارسال نشده است٬ حال بنده میتونم درخواست برگشت طلاها رو بدم و این درخواست به چگونه میشه تنظیم کرد (فاکتور خرید طلاجات موجود است) ٬ همچنین خرید هایی که این مدت برای ایشون انجام دادم با استناد به رسید خرید با استعلام از بانک٬ میشه به عنوان نفقه این دوران لحاظ کرد؟
در صورت استفاده ایشون از حق حبس و عدم تمکین عام (صرفا ارتباط و معاشرت) بازهم نفقه به ایشون تعلق میگیرد؟
اگه ایشون به هیچ‌وجه تمایل به ادامه نداشته باشند٬ بنده دادخواست طلاق بدم کل مهریه باید پرداخت کنم؟ ایشون باکره هستند
ممنون از پاسخ واضح شما.

پاسخ ها :

سیدمظاهر کیانژاد تجنکی

جناب آقای سیدمظاهر کیانژاد تجنکی:

سلام،بلی میتوانیددادخواست استردادهدایای دوران نامزدی بامدارکی که گفتید تقدیم دادگاه کنید.موفق باشید

پرسشگر :

باسلام
پاسخ سوال قبل کامل نبود
ممنون

دلاورفیض آبادی   صفرعلی

جناب آقای دلاورفیض آبادی صفرعلی :

سلام هدایای دوران عقد ماهیت هبه دارد و تا زمانی که مال موهوبه موجود باشد امکان رجوع و مطالبه وجود دارد واگر همسر شما طلاها و هدایا را فروخته و یا تبدیل کرده است امکان استرداد نمی باشد در مدت استفاده از حق حبس به زوجه نفقه تعلق می گیرد و در صورت طلاق زوجه باکره نصف مهریه تعلق خواهد گرفت موفق باشید