مشاوره حقوقی رایگان - اتهام جعل

با سلام. اینجانب در سال 97 سه دانگ از یک ملک مسکونی را از یکی از شرکا ( که زن و شوهر بودند ) خریداری نمودم. مبایعه نامه ای فی ما بین خودمان نوشته و امضا و اثر انگشت شد. به دفترخانه مراجعه و وکالت بلاعزل گرفتم. همان زمان سند تک برگ گرفتم. یک سال بعد در سال 98 سه دانگ دیگر را از همسر وی طی یک مبایعه نامه دستی دیگر خریداری نمودم. وجه آن نیز با یک سهم از زمینی و الباقی نقد پرداخت شد. مجدد فروشنده اظهار پشیمانی کرد و مبلغی اضافه گردید که آن را نیز پرداخت نمودم. مبایعه نامه جدیدی نیز مجددا تنظیم گردید و وکالت بلاعزل گرفته وآن را نیز سند قطعی زدم. زمین را برای فروش گذاشتم و فروشنده قبلی در آن مستاجر بود. دو بار اجاره نامه یکی به مدت سه ماه برای کرونا نوشتیم و یکی بیست روز برای تخلیه. چک تخلیه طبقه همکف داده و ملک به تصرف من درآمد. ملک را که فروختم. مبایعه نامه جدید خودم را نزد مستاجر که مالک قبلی بود برده و از او به عنوان شاهد امضا گرفتم و چک تخلیه را به وی دادم و وصول کرد. ولی متاسفانه تخلیه نکرد و با حکم دستور تخلیه ملک شش دانگ در اختیار من قرار گرفت و تحویل خریدار شد.
حال فروشنده قبلی ابتدا ادعا نمود وام گرفته و قصد فروش نداشته و امضای او پای مبایعه نامه و دیگر اسناد یا جعلی است یا سفید امضا بوده یا نخوانده امضا کرده است. به هر حال همه ادعاها را با هم مطرح نموده. بازپرس محترم ضمن صدور دستور موقت توقف عملیات اجرایی و عمرانی امر را پس از تحقیقات حال به کارشناسان ارجاع داده و سوال این است:
1-آیا صدور دستور موقت مبنی بر توقف عملیات عمرانی که بازپرس محترم صادر نموده صحیح است؟
2-با توجه به سند رسمی در اختیار آیا شکایت شاکی میتواند به جایی برسد؟
3-تمام اسناد توسط خود شکات امضا و اثر انگشت شده در تواریخ مختلف آیا ممکن است کارشناس در تشخیص امضا یا اثر انگشت یا تقدم و تاخر اشتباه کند و یا حتما مشخص می شود؟
4-در معامله سه دانگ دوم که دو مبایعه نامه نوشته بود اصل مبایعه نامه اول دست من است ولی مبایعه نامه دوم من کپی آن را دارم و شاکی اصل آن را ارائه ننموده. ( زیرا در آن مبایعه نامه مبلغ بیشتری هم نوشته شده چون توافق کردیم دبه کرد و مبلغ را افزایش دادیم.) میتوانم کپی آن را به کارشناس جهت تایید امضا و اثر انگشت آن ها بدهم؟
5- شاکی هم مبایعه نامه فی ما بین من و خریدار جدید را امضا نموده و هم چک تخلیه را وصول کرده آیا از این راه یا دادگاه حقوقی میتواند به جایی برسد؟
ایشان خود را خانواده شهید معرفی و هر روز از یک طرف تهدید می نماید و این امر بر کار من به شدت تاثیر منفی گذاشته. لطفا راهنمایی نماید. با تشکر.

پاسخ ها :

مرتضی جمالوند

جناب آقای مرتضی جمالوند :

در خصوص سوال اول شما مبنی بر دستور موقت لازم به توضیح است که با توجه به مطالبی که ذکر شده است به نظر صحیح می رسد
در مورد سوال دوم سند رسمی دلیلی بر حقانیت شخص صاحب سند نمی باشد و به طور پیش بینی شده در قانون در صورتی که به استناد دلایل محکمه پسند در دادگاه صالح دعوای ابطال سند رسمی به طرفیت صاحب سند به نتیجه برسد سند رسمی باطل و متعاقب آن سایر اقدامات قانونی به عمل خواهد آمد
در خصوص سال سوم لازم به توضیح اینکه امکان تشخیص اصالت اسناد مورد تعرض توسط کارشناسان متخصص رسمی دادگستری امکان پذیر می باشد و در صورتیکه دلیلی بر نقض این موضوع در دست دارید لازم است تا به کارشناس تعیین ای یا هیئت کارشناسی تعیین شده از سوی دادگاه به منظور پیشگیری از تضییع حقوق ارائه نماید
در مورد سوال چهارم لازم به ذکر است که در رویه عملی دادگاه ها و کارشناسان رسمی دادگستری ملاک برای تشخیص، اصل سند ابرازی از سوی متداعیین می باشد، اما عنداللزوم به تشخیص مقام رسیدگی کننده در برخی موارد امکان رسیدگی به موضوع به استناد تصویر سند نیز امکان پذیر می باشد
در خصوص سوال پنجم نیز این موضوع می تواند قرینه ای بر ساعت موضوع باشد اما اصل موضوع را نمی تواند به کلی از میان بردارد،النهایة موضوع به شکل موردی متفاوت می باشد و بسته به مدارک مزبور در پرونده و دفاعیات طرفین امکان حصول نتیجه متفاوت خواهد بود