مشاوره حقوقی رایگان - پرداخت نکردن حقوق کارگری

سلام
بنده از خرداد 97 تا اخر شهریور97 برای یکی از اقوام مشغول به کار شدم بدون قرارداد، سه ماه در بندر بصورت سرکارگر مشغول بودم که ابتدا همراه با سرکارگری کارگری هم کردم و روزانه بیش از 12 ساعت کار کردم و بعد از یک ماه بدلیل مشغولیت زیاد صابکار بنده کارای حسابداری هم انجام میدادم (یه منزل اجاره کرده بود که ما اونجا سکونت داشتیم و جز من دو کارگر دیگه هم بود که به یک ماه نرسید که یکیشون انصراف داد) ، از مهر 97 تا تیر 98 در شهرستان خودمان به صورت سرپرست سورتینگ مشغول به کار شدم که شیفت عصر تا آخر شب یعنی بیش از 12 ساعت مشغول کار بودم ، هرروز بدون تعطیلی، صابکار ما طی خرابی میوه و ... برشکسته شد ، بدلیل آشناییت اقوامی و خرج نکردن حقوق خودم ، حق و حقوق بنده پیش صابکار مونده بود که اخر سر بگیرم ، ولی بدلیل برشکستگی صابکار ایشون سخن از نداشتن و بدهیه بالا کرد، ولی الان بعد از یک سال گذر زمان میگه که ماهیانه حقوقتو بهت برمیگردونم (ماهی یک میلیون) ولی حساب کتاب حق و حقوق بنده رو ماهیانه اونم ماهی یک میلیون ونیم کرده بدون بیمه و عیدی و ....
که با حساب خودش تقریبا 11 ملیون طلبکار شدم که برا گرفتن کامل حقم یک سال صبر کردم یک سال دیگر هم طول میکشد که ماهیانه یک ملیون به من بدهد، که اونموقه دیگه این پول هیچ ارزشی ندارد
در ضمن برای اثبات کار کردنم نمیدانم از چه کسی شهادت بگیرم چون کارگران دیگری هم هستند که مثل من حقوق عقب مانده دارند و جرات به همکاری نمیکنن
اشتباه من این بود که برای حقوقم قبل از کار صحبتی نکردم و بدلیل اقوامی بودن صابکار و مشخص نبودن زمان کار حقوقی مشخص نکردم
ولی الان شنیدم پول کرده تو بورس و....
لطفا راهنمایی کنید

پاسخ ها :

یعقوب کدخدایی

جناب آقای یعقوب کدخدایی :

سلام
ابتدا در سامانه ثبت شکایت اداره کار ثبت نام کنید برای اینکار به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنید
دوم متن شکایت کاملی تهیه کنید و تمامی موارد قابل مطالبه را درخواست کنید مثلا حقوق، سنوات، حق شیفت، اضافه کاری، حق اولاد و عیدی و پاداش و ....حقوق کار در عصر و شب بیشتره
برای اثبات از شهادت همکارانتان و نیز لیست بیمه و قبض پرداخت وجه و .... استناد کنید
این اقدام رو زودتر انجام دهید چون در صورت تاخیر در پرداخت از تاریخ دادخواست می‌توانند خسارت تاخیر دریافت کنید
موفق باشید