مشاوره حقوقی رایگان - تبدیل مهریه عندالاستطاعه به عندالمطالبه

با سلام. من و همسرم موقع ازدواج بنا به فرمایش عاقد توافق کردیم مهریه عندالاستطاعه باشه چون ملاکمون زندگی کردن هس. ولی اخیرا خانواده همسرم سعی در به هم زدن رابطه ما دارند. بعد از پنج سال که اکنون یک فرزند هم داریم و بسیار یکدیگر را دوست داریم. اما خانواده همسرم از هیچ کاری دریغ نمی‌کنند که همسرم به آن ها برگردد چون دخترشان در شرف طلاق است و نگران آینده او هستند متاسفانه.
میخواهم با همسرم برویم و مهریه را به عندالمطالبه تغییر دهیم. سوالی که دارم این است آیا حالا که آن ها سعی در سنگ انداختن در زندگی ما هستند ما وقتی مهریه را عندالمطالبه کردیم، میتوانیم مهریه را به اجرا بگذاریم و از آن جایی که همسرم استطاعت مالی ندارند و چیزی به نامشان نیست آیا پدر مجبور به پرداخت خواهد شد؟ با این کار میخواهیم حساب کار دستشان بیاید و در زندگیمان دخالت نکنند. ممنون پیشاپیش از پاسخ شما.

پاسخ ها :

رحیمه میرزایی

سرکار خانم رحیمه میرزایی :

مهریه فقط دین زوج میباشد وبه پدر ارتباطی ندارد،اگر عندالمطالبه باشد در صورت عدم پرداخت زندانی میشود با اقساطی پرداخت میکند.

یک وکیل

پس از اجرای صیغه نکاح امکان تغییر میزان مهریه و کم یا زیاد کردن آن وجود ندارد و طرفین نمی توانند تغییری در آن ایجاد کنند.
اما زمان پرداخت مهریه یا نحوه آن را می توان تغییر داد. در این حالت زوجین با توافق یکدیگر می توانند مهریه عندالاستطاعه را به عندالمطالبه و یا برعکس تبدیل کنند.امابافرض عندالمطالبه بودن مهریه شما، مدیون همسرتون هستند، نه پدرشون،، مگر پرداخت مهریه را ضمانت کرده باشن، یا خدای ناکرده بعداز فوت ایشان سهم الارث همسرتون را بتوانید به عنوان مهریه مطالبه کنید