مشاوره حقوقی رایگان - اشتباه نوشتن مبلغ چک

سلام، خسته نباشید.
بابت خرید آپارتمان به ارزش 467 میلیون به فروشنده، 3 فقره چک دادم که در مبایعه نام ذکر شده.
2 تا چک به مجموع 300 میلیون تومان بود که پاس شد. چک سوم 167 میلیون تومان بود به عنوان امانت نزد املاک بود. من چون قرار بود وام مسکن بگیرم باید کار ها را انجام میدادم تا روز سند زدن.
روز سند زدن جای اون چک 167 نزد املاک
یک چک 40 میلیون بانک ... بابت وام خود بانک به فروشنده تقدیم کرد.
یک چک 107 میلیون تضمین شده و یک چک 20 میلیونی هم شخص خودم بهش دادم به تاریخ 26 تیر که بابت وام جعاله بود. که بعد سند زدن تا وام جعاله به حساب من واریز شد. جای چک 20 میلیون پر کنم برداشت کنند.
ولی وام جعاله 23 تیر ماه سه روز زودتر از تاریخ چک 26 تیر به حساب واریز شد. چون از نظر اخلاقی قول داده بودم به فروشنده و ایشون پول نیاز داشت به ایشون ( فروشنده گفتم چک بیارن پشت نویسی کردم به تاریخ 23 تیر اما زمان پشت نویسی به خاطر خستگی و فشار (ساعت آخر کار بانکی بود) مبلغ چک تو پشت نویسی مبلغ بیشتر از طلب فروشنده مینویسم 200 میلیون تومان در صورتی که فقط 20 میلیون تومن باید چک میدادم. طرف میتونه ادعا کنه که من بابت چیزی دیگه ای بهش بدهکارم؟ چون سریال چک مذکور در قرارداد درج نشده.
لازم بگم چک در وجه شخص فروشنده هست حواله کرد هم خط زدم و تو متن چک نوشتم بابت تسویه کامل مبایعه نامه فلان. شاهد هم دارم. چون این چک در بنگاه بهش نشون دادم البته قبل پشت نویسی کردن. من الان باید چیکار کنم طرف چک برده بانک برگشت زده میگه 200 میلیون بدهکارم.
در صورتی که طبق شماره مبایعه نامه که روی چک نوشتم در وجه فلانی بابت تسویه کامل مبایعه نامه شماره 06418.
"از مبلغ خرید آپارتمان طبق پرداخت های فقط 20 میلیون تومان بهش بدهکارم. راهنمایی کنید آیا طرف میتونه من رو محکوم کنه به پرداخت 200 میلیون؟
خیلی سپاسگزارم.
این که در چک نوشتم بابت تسویه مبایعه نامه فلان؛ دادگاه به مبایعه نامه که موجود و در املاک نوشته شده توجه میکنه یا فقط مبلغ چک رو میبینه و به منشا صدور چک توجه نمیکنه؟
لطفا کمک کنین.

پاسخ ها :

اشتباه نوشتن مبلغ چک معامله اشتباه نوشتن مبلغ چک برگشت چک ثمن معامله ملک برگشت چک قوانین چک چک