مشاوره حقوقی رایگان - طلاق بواسطه مشکل روحی و روانی

سلام. سوالم درباره دایی و زنداییم هست. زندایی ما قبل از دایی ما 10سال متاهل بوده، در سن 27سالگی با دایی 40ساله ما ازدواج کرد. 12سال است با دایی من زندگی میکند. 2دختر 11ساله و 6ساله دارند. 3سال پیش با خوردن قرصهای زیاد آنتی هیستامین و... خودکشی کرد و دلیلش را وضعیت آشفته خانواده خود مطرح کرد. در آن زمان یکی از برادرهایش در یک درگیری (خواسته یا ناخواسته) مرتکب قتل شد و از ایران فرار کرد. خواهر زنداییم هم سال بعد یا 2سال بعدش از همسرش جدا شد،به دلیل ازدواج در سن کم و ناسازگاریهایی که با شوهرش داشت و البته افسردگی هم داشت و دارو مصرف میکرد. 2فرزند پسر 16 و 10ساله داشت. پدرش هم گویا آدم قمارباز و اهل کتک زدن زن و بچه بوده. که چند سال پیش بر اثر بیماری فوت شد. یکی از برادرهاش هم در سن جوانی گفتند که بخاطر نرسیدن به معشوقه اش از خانه رفت و مفقود الاثر است. کوچکترین برادرش هم مجرم سابقه دار دعوا و دزدی است. همین تابستان هم بخاطر دزدی دستگیر شده. از مشکلات روحی و روانی خانواده زنداییم اطلاع دقیقی نداریم. ولی خواهر و دخترخاله اش هم سابقه خودکشی داشتند. در حال حاضر روانپزشک معالج زنداییم بیماری دوقطبی را تشخیص داده و گفته تا آخر عمر باید دارو بخورد. که از خوردن مرتب داروهایش اطلاع نداریم چون تغییرات روحی خاصی ندیدیم. با بچه هایش ناسازگاری دارد مخصوصا با دختر بزرگتر، وقتی پدر نیست بخاطر مسایل بی ارزش کتک میزند و تنبیه میکند عروسکها و اسباب بازیهایشان را ازشون میگیره. (البته خودش هم از خانه پدری عروسکهایش را به یادگار آورده و الان 39سالشه) . وادارشان میکند لباسهای نیمه لخت بپوشند و از خانواده پدری و رفتارهای آنها دور شوند. بسیار آدم دروغگویی است و سعی میکند در تربیت بچه ها خلل ایجاد کند. در مورد تحصیل و مدرسه بچه ها اصلا کمک کننده نیست. سواد کافی هم ندارد. عمه و عمو به درسها و مسایل مدرسه ی بچه ها رسیدگی میکنند. بچه ها را مخصوصا دختر بزرگتر را در اتاق یا خانه حبس میکند و با دوستهای خودش به گردش و تفریج میرود قبل از بچه دار شدن هم رفتارهای نامعقول داشته و درگیریهای لفظی با داییم داشته قبل از خودکشی هم دعوا کرده بودن و حتی به توجهی که به بچه هاش میشه حسادت میکنه. لباسها و اسباب بازیهایی که برایشان میخریم را دور می اندازد. اعتیاد به قلیان دارد. باز هم اطلاع دقیقی از سیگار و مشروب و...نداریم. البته دایی من هم مشکلی که دارد از چندین سال قبل ازدواج اعتیاد داشته و در حال حاضر شربت متادون مصرف میکند البته از لحاظ مالی و رسیدگی به خانواده اش کم نگذاشته. حالا سوال من اینست که اگر بخواهد از همسرش جدا شود بخاطر فرزندان و تربیتشان، آیا میتواند بیماری روحی همسرش رو دلیل قرار دهد؟؟ آیا مهریه تعلق میگیرد؟ از 314 سکه مهریه چقدر به خانوم تعلق میگیرد؟ بچه ها از طرف عمه ها و عمو و مادربزرگ کاملا حمایت میشوند. چه از لحاظ مالی چه روحی و تربیتی و مدرسه.

پاسخ ها :

یک وکیل

حق طلاق با مرده وبرای استفاده ازآن نیاز به اثبات بیماری خانوم ندارن وهرزمان که اختیارکنند میتوانن بادادن حقوقات مالی یاتوافق جدابشن،درمورد مهریه درهرشرایطی به زن تعلق میگیره منتهانحوه پرداخت چنانچه مال منقول وغیرمنقولی نداشته باشن وبرای دادگاه اعساروعدم تمکن مالی دایی شمامحرز شه مهریه تقسیط میشود