مشاوره حقوقی رایگان - ایفای تعهد خریدار در رابطه با وام گیرنده و ضامن

سلام 2 سال پیش واحد مسکن مهر را فروخته ام و خریدار متعهد شده ظرف مدت 3 ماه وام گیرنده و ضامن را جایگزین کنه اما خریداری خودداری میکنه و اقساط وام را هم پرداخت نمیکنه، اظهار نامه فرستادم جوابی نداده، در دادگاه شکایت کردم در جلسه داداگاه حضور پیدا نکرد اما دادگاه ادعای من را رد کرده و نوشته بدون پرداخت تمام دین بانک امکان جایگزینی ضمانت و وام گیرنده وجود نداره، و اشاره به ماده 698 و 701 کرده است. در حالیکه بانک می گوید امکان جایگزینی وجود دارد. اگر راهنمایی بفرمایی ممنون میشم

پاسخ ها :

ابراهیم پارسا مهر

ابراهیم پارسا مهر :

استان :

سلام. عقد ضمان عقدی لازم و قطعی است و نمی توان بدون رضایت طرفین آن را جایگزین کرد. لذا از طریق دادگاه نمی توان یک شخص ثالث را مجبور کرد ضامن شود. به عبارت دیگر بر فرض اینکه دادگاه خریدار را محکوم کرد که یک ضامن پیدا و آن را جایگزین کند. حال این حکم چه طور اجرا خواهد شد؟ آیا می توان در صورت عدم اجرای حکم خریدار را حبس کرد؟ خیر چنین مجوزی وجود ندارد.
لذا باید شما اقساط را پرداخت و از خریدار مطالبه کنید چرا که در حین عقد سهل انگاری کردید و از خریدار چک یا سفته نگرفته اید برای ایفای تعهد.