مشاوره حقوقی رایگان - عدم پرداخت مابقی ثمن معامله توسط خریدار

با عرض سلام و احترام.
اینجانب در سال 97 یک واحد آپارتمان فروخته به مبلغ 110 میلیون که خریدار 20 میلیون پرداخته و قرار بر این شد که 30 میلیون هم بابت رهن باشد و خودم در واحد بشینم که جمعا پرداختی 50 میلیون و الباقي که میشد 60 میلیون پرداخته شود. ولی خریدار دیگر پولی به بنده پرداخت نکرده و بعضی اوقات مبلغ 2 یا 3 میلیون با تماس های مکرر به حساب من واریز می‌کردند. تا این که تاریخ 99/04/30 مراجعه و ادعای مالکیت ميکند.
آیا خریدار می تواند چنین ادعایی بکند؟
آیا زمانی که بنده واحد رو به ایشون فروختم میتوانستم با 65 میلیون یک واحد خریداری کنم در صورتی که با این پول حتی رهن هم به من نمی‌دهند.

پاسخ ها :

شجاع الدین رحیمی

جناب آقای شجاع الدین رحیمی :

درود
فروشنده میتواند تا زمان پرداخت کامل ثمن از تسلیم مبیع خود داری نماید لکن در موضوع مطرح شده نظر به انعقاد عقد رهن یا اجاره فرض بر این است که ملک تسلیم خریدار شده لذا تنها مطالبه تتمه ثمن و خسارت تاخیر تادیه امکان پذیر است