مشاوره حقوقی رایگان - حیاط مشاع و حق استفاده از حیاط

با سلام
به استحضار می رساند بنده مالک آپارتمان قدیمی هستم که کلا این ساختمان دو طبقه بوده که من طبقه دوم هستم.با توجه به اینکه ساختمان جنوبی می باشد تا کنون من استفاده ای از حیاط ننموده ام. طبق مذاکره ای که با طبقه اول داشتیم جهت تخریب و ساخت ایشان اظهار نمودن که زمان خرید حق استفاده از حیاط را بصورت سندی ثبت کرده اند. در سند این جمله قید شده است: با حق استفاده از تراس و حیاط. ایشان می فرمایند چون حق استفاده از حیاط بصورت سندی برای من ثبت شده است در هنگام ساخت می بایستی من هزینه کمتری پرداخت کنم.سوال بنده این هست که با توجه به اینکه حیاط مشاع بوده و طبق سند طبقه دوم هم صاحب عرصه و هم اعیان است آیا این فرمایش طبقه اول درست است یا خیر

پاسخ ها :

مهدی سلطانی

مهدی سلطانی :

استان :

باسلام واحترام
ایشان صرفا حق استفاده از مشاعات دارند نه مالکیت

یک وکیل

چون حق انتفاع برای طبقه اول لحاظ شده و در سند مالکیت طبقه اول قید شده طبعااین حق انتفاع دارای ارزش مال است وطبقه اول حق دارد بابت از دست دادن این منافع وجه ویا امتیازی مشابه دریافت کند حقوق مدنی حق انتفاع را به رسمیت میشناسد لذا قبل از هر اقدامی تعیین تکلیف به وسیله توافق حاصله ضروری بنظر می‌رسد