مشاوره حقوقی رایگان - فرق بین قوانین مدنی

با سلام و احترام
فرق بین قانون آیین دادرسی امور مدنی و قانون مدنی و قانون مسئولیت مدنی، در چیست و مثلا در چه مواردی میشه به کدام استناد کرد ؟
مثلا در بحث جبران خسارت. هم در قانون آیین دادرسی امور مدنی ماده 515 و همچنین در قانون مدنی ماده 221 و 226 و 228 و هم در قانون مسئولیت مدنی ماده 2
فرق این قوانین چی هست و هرکدام در چه مقوله و مبحثی میشود استناد کرد؟ آیا قانون دیگری هم در بحث جبران خسارت وجود دارد غیر از موارد ذکر شده؟
( صرفا جهت اطلاعات حقوقی سوال میپرسم )

پاسخ ها :

منصوره روستایی

منصوره روستایی :

سلام
قانون مدنی ، قانون مادر محسوب می شود و تقریبا عمده مباحث ماهوی حقوقی را در بر میگیرد، قانون آیین دادرسی مدنی، قانون شکلی است و بیشتر در زمان اقامه دعوا به کار گرفته می شود و قانون مسولیت مدنی، به طور خاص در باب مسولیت افراد در زمان ایراد خسارت به ثالث تعیین تکلیف می نماید. در خصوص استناد به قوانین هر مقرره می تواند راهگشا باشد و بسته به موضوع متفاوت است.