مشاوره حقوقی رایگان - راه عبور همسایه

سلام و خدا قوت. خانه ی ما و همسایه انتهای خیابان هست. ضمن این که خانه ی همسایه خانه ی آخری هست و تردد همسایه ی ما در زمین جلوی خانه ی ماست که در واقع محل تردد همسایه دقیقا حیاط خانه ی ما شده که ما حتی یک متر حیاط هم نداریم. بعد از کلی رفت و آمد در دادگاه و قانون و اثبات مالکیت مشخص شده که حیاط از خودمون هست و حتی استشهادیه از اهالی روستا هم گرفتیم و در دادگاه هم تایید شده)
حال قاضی دو کارشناس فرستاد روی زمین؛ یکی از کارشناسان بعد بررسی روی زمین به شرح زیر گزارش داد:
1- با توجه به کارشناسی صورت گرفته ملک مورد نظر در محدوده ی طرح هادی می باشد.
2- بر اساس کروکی طرح هادی پیوست معابر و کاربری ها مشخص گردیده است.
3- تاریخ تصویب طرح هادی سال 1390 می باشد.
بعد زیر برگه نوشته..شایان ذکر است اجرای طرح هادی منوط به مشارکت و رضایت اهالی روستا ها می باشد..
کارشناس دومی برسی کرده اما گزارش نکرده هنوز و سوالاتش هم به شرح زیر بوده..
سوال از همسایگان که زمین از کیست؟
و راه قدیمی از کدام طرف بوده؟ (ضمن این که راه قدیمی از طرف خانه ی همسایه بوده که الان باغ شده)
سوال بعدی این که شمال جنوب و مشرق و مغرب زمین چی هست؟ ( سمت خانه ی همسایه که راه قدیمی بوده باغ هست در حال حاضر. زیر حیاط خانه ی ما که در واقع راه اصلی طرح هادی بوده هم باغ هست اما به هر دلایلی جلوی خانه ی ما انشعاب گاز بردند.)
زمانی که گازکشی کردند ما نمیدونستیم که اینطور میشه البته رضایت هم ندادیم برای کشیدن انشعاب گاز.
حال آیا کاری از دست ما بر می آید؟
نظر شما کارشناسان محترم چیست؟

پاسخ ها :

مريم عابدی

سرکار خانم مريم عابدی:

سلام .شما بایستی با تماس تلفنی با بند ه وقراردادن مدارک خود در اختیار بنده راهکار قانونی خود را در یافت کنید.

یک وکیل :

همسایه شما دارای یک حق عبور از املاک مجاور بوده و اگر اون راه بسته شده حق نداره از ملک دیگری عبور کنه بلکه باید حق سابق خودش رو احیا کنه.