مجتبی عاشوری

دارای سابقه پروانه وکالت از:

کانون وکلا

شماره پروانه:

4292

آخرین مدرک تحصیلی:

کارشناسی ارشد حقوق خصوصی

شهر:

شیراز

درباره من

وکیل پایه یک دادگسترےپژوهشگردکترای تخصصی حقوق(با رتبه 14)،
عضو کانون وکلای دادگستری(با رتبه 14)،
مشاور حقوقی.

دارای پروانه میانجی‌گری(نسبت به امور کیفری).

⚖️برای هر شخصی عدالت و برای عدالت وکیل لازم است.⚖️





موضوعات حقوقی ابعاد گسترده ای دارد که باید قبل از شروع، یا ادامه هر دعوا و یا دفاع نسبت به پرونده(حقوقی/کیفری/خانواده/ثبتی و...) با وکیل مشورت کرد.



((از مشاوره حقوقی وکلا با هزینه کم بهره ببرید تا به ناچار مجبور نشوید حق الوکاله، و هزینه های دادرسی سنگین را بپردازید)).


بقول(شیخِ اجلّ):
علاج واقعه پیش از وقوع باید کرد/
دریغ سود ندارد چو رفت کار از دست.

تخصص ها

دعاوی خانواده و هویت قانونی شامل دعاوی خانواده، دعاوی ارث و میراث، دعاوی ثبت احوال، سرپرست و قیم
جرایم علیه اموال و اسناد شامل کلاهبرداری، جعل، تقلب، تزویر، خیانت در امانت، تحصیل مال از طریق نامشروع، ربا، فروش و انتقال مال غیر، سرقت
دعاوی املاک شامل اختلاف در مالکیت، خرید و فروش اموال غیرمنقول، املاک، شهرداری، منابع طبیعی، جهاد کشاورزی، زمین شهری و اوقاف، ثبت اسناد و املاک، موجر و مستاجر، سرقفلی، حق کسب و پیشه، تخلیه

مشاوره ها


1403/2/8
مطالبه سهم الارث از برادر - با سلام
پدر بزرگم 15 سال پیش فوت کردن ،3 تا پسر و سه تا دختر دارند ،دایی هایم خانه پدر بزرگم رو به اسم خود زدند و هرکدام سند تک برگ 2 دونگ رو گرفته اند،خواستم بپرسم اگر مادرم و خاله هایم شکایت کنند ارث شاملشان می شود؟
با درود
پرسشگر ارجمند
ماترک پس کسر هزینه کفن و دفن و بدهی متوفی
می‌بایست مطابق قاعده ارث تقسیم گردد
1403/2/8
گرفتن دختر و پسر در ماشین - با سلام
چند شب گذشته یکی از دوستان با پسر نامحرم داخل ماشین بودن
با نزدیک شدن گشت سپاه فرار کردن
و بعد از اندکی اونارو گرفتن
بعد از تماس با پدر مادرشان
از اونا تعهد و امضا و اثر انگشت گرفته
و امروز برای دوستم ک ثبت ثنا بوده
اینطور پیامی اومده

دادخواست شماره ارسالي از طريق سامانه خدمات قضائي به شعبه
شوراي حل اختلاف شهري
ارجاع و با شماره پرونده
و رمز شخصي
ثبت گرديد
چه اتفاقی افتاده واین پیام چیست
و چه کاری انجام بدن
با درود
پرسشگر ارجمند
اگر از سربرگ ADLIRAN است سامانه ابلاغ و پیگیری پرونده بررسی شود
1403/2/8
آزادی متهم - سلام وقت بخیر. برادرم متهم به خیانت در امانت شده شاکی هم فوت شده . 15 ماه حبس تعزیری دارد یکماه آن گذشته رد مال هم درحکم نزدن آیا با دادن مال به وراث باعث آزادی میشود یا باید مدت حبس را هم تمام کند.
ممنون میشه پاسخ دهید .
با درود
پرسشگر ارجمند
اخذ رضایت شاکی از موجبات تخفیف است
1403/2/8
جد پدری و عدم رضایت پدرم - سلام. بدون شکایت و دادگاه جد پدری میتونه بیاد و رضایت بده ب ازدواجم؟ باکره نیستم و خانوادم خبر دارن بجز پدرم و پدرمم نمیزاره عقد کنیم جد پدری یا عمو بدون شکایت و دادگاه رفتن میتونن بیان محضر و امضا بدن به عقد؟
با درود
پرسشگر ارجمند
دختر باکره نیاز به اذن پدر دارد و جد پدری
1403/2/8
طلاق - سلام میخواستم بدونم اگه بخوام از همسرم جدا بشم آیا ملک.... که داره هم دادگاه به منم میده این چیزی که میگن نصف کردن اموال مشترک
میشه راهنماییم کنید
با درود
پرسشگر ارجمند به نکات زیر توجه کنید اگر

تحقق این شرط منوط به حصول شرایطی است:
اول، زمانی زوجه می‌تواند از این شرط به نفع خود استفاده نماید که طلاق صورت گرفته باشد، به عبارتی دیگر امکان الزام شوهر برای اجرای شرط موصوف پیش از درخواست طلاق ناشی از درخواست وی وجود نخواهد داشت.
دوم، همانطور که در شرط آمده طلاق ناشی از تخلف زن از وظایف همسری یا سوءاخلاق و رفتار وی نباشد، به عبارتی دیگر چنانچه سوء رفتار و سوء اخلاق زوجه موجب گردیده باشد تا زوج اقدام به طلاق وی نماید شرط تنصیف دارایی محقق نخواهد گردید.

سوم، بایستی که حتما مرد متقاضی طلاق باشد، به عبارتی دیگر مطابق قانون طلاق به اراده مرد می‌باشد، بنابراین چنانچه وی بخواهد از این حق قانونی خود استفاده نماید، درست است که در واقع از قید و بند زندگی مشترک رهایی می‌یباد، اما ناگزیر به تمکین از شرط تنصیف دارایی خواهد بود.

این در حالی است که بسیار اتفاق افتاده که متقاضی طلاق زن می‌باشد، در حالیکه دلیل طلاق سوءرفتار یا عیوبی در مرد است که زن را بر آن داشته تا اقدام به طلاق نماید. به عبارتی دیگر مواردی ممکن است محقق گردد که موجب عسر و حرج زن شود و ادامه زندگی با مرد را برای وی با رنج و مشقت توام سازد، لذا می‌توان شرط موصوف را به گونه‌ای تنظیم نمود که این مورد را نیز در بر داشته باشد.

چهارم، ملاک ارزیابی اموال در شرط تنصیف دارایی تا نصف اموال یا معادل آن می‌باشد. به عبارتی دیگر میزان و مبدا محاسبه نصف دارایی یا معادل آن، از کمترین اموال زوج تا سقف پنجاه درصد آن می‌باشد.

پنجم، اینکه زوجه این امکان را نخواهد داشت تا هر مالی از زوج را برای خود و در راستای شرط موصوف مطالبه نماید، به عبارتی دیگر شرط تنصیف دارایی فقط مختص به دارایی می‌باشد که در زمان زوجیت حاصل شده باشد، بنابراین اموالی را که زوج پیش از ازدواج داشته است و یا به وی ارث رسیده است را نمی‌توان در راستای اجرای شرط موصوف به زوجه داد.

ششم، آخرین شرطی که می‌بایست وجود داشته باشد تا شرط تنصیف دارایی به نفع زوجه قابل اجرا باشد، موجود بودن اموال حین طلاق می‌باشد. بنابراین شامل اموال از بین رفته اعم از تلف یا مفقود شده، نخواهد گردید.

از طرفی دیگر نکته‌ای که بایستی بدان توجه داشت مقدم بودن دیون بر اجرای شرط موصوف خواهد بود. چه اینکه مطابق قانون دیون فرد بایستی از دارایی وی پرداخت شود، در حالیکه اجرای شرط تنصیف نیز از دارایی فرد صورت خواهد گرفت؛ لذا چطور می‌توان اجرای این شرط را بر تادیه دیون مقدم دانست در حالیکه هر دو از یک محل کارسازی می‌گردند.

اما در جمع بندی باید بیان داشت، تنها در شرایطی که زن درخواست جدایی نداده باشد و همچنین از وظایف زناشوئی خود تخلف نکرده باشد و رفتار و اخلاق ناشایست نیز نداشته باشد، این شرط قابلیت اجرا پیدا می‌کند.

از طرفی دیگر باید بیان داشت که احراز این موارد نیز بر عهده دادگاه می‌باشد، لذا مرد همواره می‌تواند با اثبات و تحقق این امور اجرای شرط تنصیف را با مخاطره روبرو سازد.

اما آیا به درستی می‌توان از این شرط به عنوان ابزاری در جهت برابر نمودن حقوق مرد و زن نام برد. چه اینکه همواره امکان مخفی نمودن اموالی که بعد از زندگی مشترک حاصل می‌گردد وجود خواهد داشت؛ لذا زوجه نیز با فرض حسن معاشرت و انجام وظایف قانونی اش، در راه تشخیص و شناسایی این اموال نیز دچار مشکل خواهد گردید.

چه اینکه امضای چنین شروطی به معنای مسدود شدن راه‌های جلوگیری از اجرای شرط نمی‌باشد. به عبارتی دیگر همواره راه‌هایی وجود خواهد داشت تا با ایجاد ظاهری قانونی اجرای شرط موصوف در حق زوجه را با مخاطره روبرو و یا غیر ممکن ساخت. از همین روی و با توجه به مخیر بودن طرفین در اندراج شروط ضمن عقد ازدواج پیشنهاد می‌گردد تا طرفین مسیر تحقق شرط تنصیف را از طریق حذف برخی قیود در آن هموارتر سازند.


یا آنکه در مواردی که طلاق به خواست زن و بواسطه عسر و حرج ناشی از زندگی مشترک می‌باشد، باز هم تنصیف دارایی محقق گردد.

اهمیت ایجاد این تغییر زمانی روشن می‌گردد که بیان نماییم که ممکن است دارایی مرد در زمان زندگی مشترک به هیچ عنوان اضافه نگردیده باشد؛ و از طرفی دیگر قبول و امضای شروط ضمن عقد ازدواج معمولاً با برقراری توازنی صورت می‌گیرد، ب ه عبارتی دیگر امتیازی داده و در مقابل آن امتیازی گرفته می‌شود، بنابراین زوج ممکن است از قبول و امضای این شرط به عنوان ابزاری برای پایین آوردن مهریه استفاده نموده باشد؛ و این طور می‌شود که زن دیگر هیچ پشتوانه محکمی در زندگی نخواهد داشت.

بلاگ


در تاریخ 1403/2/1
طلاق به دلیل خیانت طوجاولا بطور کلی میتوان در حکم موضوعه گفت طلاق به دلیل خیانت می تواند با تشخیص دادگاه هم از مصادیق عسر و حرج و از مصادیق شروط ضمن عقد نکاح باشد (بند 2 و 9 شروط ضمن عقد).&nbs... [ادامه مطلب]
در تاریخ 1403/1/27
نکات مهم مهریه:در صورتیکه مهر تعیین شده باشد:در طلاق :در صورت نزدیکی ←کل مهر در صورت عدم نزدیکی ← نصف مهر در فسخ:در صورت نزدیکی ← کل مهر در صورت عدم نزدیکی:1- دلیل فسخ عنن (ناتو... [ادامه مطلب]

ارتباط با من


آدرس:

تهران

شبکه های اجتماعی من:

دادراه

کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد. تهیه شده در دادراه.