مشاوره حقوقی رایگان - چگونه می توان از مسئولیت حقوقی مدیریت ساختمان رها شد؟

اینجانب ده سال پیش 1 واحد از ساختمانی 10 واحدی خریداری نموده ام . فروشنده خود مدیر ساختمان بوده و مدیریت ساختمان را به من تحویل داده است فقط با رسید مبلغ شارژ . هیچ یک از ساکنین در جلسات ساختمان شرکت نمی کنند و مدیر ساختمان نمی‌شوند . من چگونه می توانم از مسئولیت حقوقی این مدیریت اجباری ساختمان رها شوم ؟ آیا تنها راه رفتن از ساختمان است یا با نوشتن استعفا از مدیریت ساختمان توسط اینجانب ، بدون پذیرش شخص دیگری ، مسئولیت من برداشته خواهد شد؟ با سپاس

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

در خصوص نحوه تعیین سهم هر واحد از شارژ ساختمان می‌گوید: مستندا به ماده 23 آیین‌نامه اجرایی قانون تملک آپارتمان‌ها و تبصره ذیل، مخارجی که ارتباطی به میزان مساحت زیر بنا ندارد از قبیل هزینه‌های مربوط به سرایدار، نگهبان، متصدی آسانسور، هزینه نگهداری تاسیسات، باغبان، تزیینات قسمت‌های مشترک و غیره به طور مساوی بین مالکین یا استفاده‌کنندگان تقسیم می‌شود. تعیین سهم هر یک از مالکان یا استفاده‌کنندگان با مدیر یا مدیران است.
هزينه‌هاي عمومي ساختمان را كه به وسيله مجمع عمومي ساختمان تعيين شارژ می‌گویند و مالكين مكلفند اين هزينه‌هاي مشترك را هر ماهه مطابق مصوبات پرداخت كنند
در صورت امتناع مالک یا استفاده كننده از پرداخت سهم خود از هزینه های مشترک از طریق مدیر یا هیئت مدیران به وسیله اظهارنامه با ذكر مبلغ بدهی و صورت ریز آن هزینه‌ها مطالبه می‌شود.

و هرگاه مالک یا استفاده‌كننده ظرف 10 روز از تاریخ ابلاغ اظهار‌نامه سهم بدهی خود را نپرداخت، مدیر یا هیات مدیران می‌توانند به تشخیص خود و با توجه به امكانات از دادن خدمات مشترک از قبیل شوفاژ، تهویه مطبوع، آب گرم، برق، گاز و غیره خودداری كنند و در صورتی که مالک یا استفاده‌كننده همچنان اقدام به تسویه حساب نکنند اداره ثبت محل وقوع آپارتمان به تقاضای مدیر یا هیات مدیران برای وصول وجه مزبور بر طبق اظهارنامه ابلاغ شده اجراییه صادر خواهد كرد.
چنانچه عدم ارایه خدمات مشترک موثر نباشد، مستندا به تبصره یک ماده 10 مکرر قانون مزبور، مدیر یا مدیران مجموعه می‌توانند دادخواست خود را با عنوان مطالبه شارژ معوقه به مراجع قضایی (شورای حل اختلاف) ارائه کنند.

وحید قاسمی

جناب آقای وحید قاسمی:

به همگی اعلام کنید با توجه به عدم همکاری در مدیریت ساختمان ادامه ی روند مقدور نیست و انصراف میدهید