مشاوره حقوقی رایگان - مشکل در الزام به سند

با سلام
خودرو را یک سال پیش خریداری نموده ام، فروشنده صاحب سند نبود و حتی وکالت هم نداشت، اما با ذکر آشنا بودن ایشان و رویت تصرف چند ساله ایشان به خودرو آن را خریدم، خریدار متعهد شد سند را در دو سه هفته بزند، خودرو در نمایشگاه توسط دلال به ایشان فروخته شده بود، بعد گذشت چند ماه و پرداخت کل وجه خودرو به فروشنده ایشان اظهار میکنند صاحب را پیدا نمیکنه، خودم به شهرستانی که صاحب سند در آنجا بود رفتم، کارت خودرو و پلاک را ایشان به شخصی انتقال داده بودند، وکالت فروش هم داده بودند، صاحب پلاک در بنگاه به طرف قرارداد من فروخته بود، ولی سه سال طرف قرارداد من نرفته بود دنبال زدن سند صاحب پلاک را پیدا نکردم، گفتن از آن شهر رفته،حالا من باید برای انتقال سند از چه کسی درخواست الزام به سند کنم؟ طرف قرارداد خودم، که فقط با یک برگ قرارداد خودرو را به من فروخته و در تنظیم سند کوتاهی میکند، یا صاحب سند، یا شخص ثالث که کارت و پلاک به نام ایشان است، با وجود گردن گرفتن هزینه محضر، آیا میتوانم ادعای خسارت کنم، و از فروشنده ی طرف قراردادم، شکایت کیفری بر فروش مال غیر کنم، با توجه به اینکه ایشان قراردادی از صاحب پلاک ندارند، یا در دادن آن به من تمکین میکند، با تشکر
لطفا اگر نیاز به حضور درخدمت شما هست بفرمایید خدمت برسم.

پاسخ ها :

پرویز  بهادری

پرویز بهادری:

سلام
شما در صورتي ميتوانيد دادخواست الزام به تنظيم سند مطرح كنيد كه بتوانيد با آرائه مبايعنامهاي قبلي (مبايعنامه بين صاحب سند با صاحب كارت و پلاك اتومبيل - مبايعنامه صاحب كارت و پلاك با كسيكه به شما فروخته - مبايعنامه كسيكه به شما فروخته ) رابطه خود را به عنوان مالك قانوني با صاحب سند ثابت كنيد
از انجايي كه شما فقط يك مبايعنامه داريد پيشنهاد ميشود از فروشنده شكايت كيفري فروش مال غير شود تا نتيجه اي بهتر عايد شما شود
چرا!!!
يا رضايت شما را با پرداخت كل ثمن خودرو ، جلب ميكند
يا با آرائه مبايعنامه هاي قبلي خود را از اتهام فروش مال غير تبرعه ميكنيد
كه اينجا شما با دست اوردن مبايعنامه هاي قبلي مي توانيد دادخواست الزام به تنظيم سند را مطرح كنيد
ضمنا در صورتي شما ميتوانيد خسارت دريافت كنيد كه در مبايعنامه پيش بيني كرده باشيد
باتشكر

یک وکیل

با سلام، کسی می تواند سند را به نام شما منتقل نماید که نام وی در سند ذکر گردیده است، اما در کل شما دادخواست را به طرفیت هر سه نفر بدهید و البته اینکه بدون سند چگونه کارت ماشین به نام شخص دیگری صادر شده جای سوال است.است.و اینکه طرف شما طبق گفته شما ماشین را خریداری نموده است پس اگر شهود داشته باشد و رسید پرداخت قیمت ماشین را به بازپرس ارائه دهد یقینا از اتهام فروش مال غیر مبرا خواهد شد.