مشاوره حقوقی رایگان - مطالبه کردن خسارت

با سلام
اگر در قرارداد همکاری که بین پیمانکار و کارفرما بسته شده هیچ بندی درمورد زمان پایان پروژه، گرفتن خسارت و جریمه دیرکرد قید نشده باشد، آیا کارفرما میتواند درخواست خسارت کند؟؟؟

متن قرارداد: (کل متن قرارداد همینه، نه کمتر نه بیشتر)

ماده يك: موضوع قرارداد
عبارت است از اجرا کفپوش اپوکسی به ضخامت 3 میلی متر بر اساس نقشه هاي تفصيلي و جزئيات اجرايي استاندارد .
آدرس پروژه :
ماده دو : مبلغ قرارداد
مبلغ اين قرارداد عبارت است از جمع كل مقادير تقريبي بر اساس جدول پيوست مي باشد.
تبصره 1: متراژ دقيق عمليات اجرايي بر اساس صورت وضعيت قطعي و پس از تاييد كارفرما و يا نماينده وي ملاك تسويه حساب مي باشد.
متراژ تقريبي پروژه حدودا      90   متر مربع مي‌باشد.
مبلغ تقريبي  قرارداد فوق   85500000 ريال مي‌باشد.

تبصره1: توقف كار كارگاه به هر دليلي تا زمان شروع مجدداً به زمان قرارداد اضافه مي گردد.
تبصره2:: تاریخ شروع قرارداد از روز تحویل کارگاه به پیمانکار است.
ماده سه : نحوه پرداخت
كارفرما موافقت مي نمايد جهت شروع كار مبلغي را تحت عنوان پيش پرداخت به پيمانكار پرداخت نمايد
ميزان پيش پرداخت:
تبصره 1: %60 از كل مبلغ قرارداد
تبصره 2: نحوه پرداخت دوم طبق صورت وضعيت تنظيم شده به ميزان كار انجام شده در پروژه كه به كارفرما تحويل داده مي شود.
تبصره 3: پس از اتمام كلي كار و تحويل نهايي به كارفرما مابقي مبلغ توسط كارفرما تسويه مي گردد.
ماده چهار: تعهدات كارفرما
-كارفرما موافقت دارد در جهت پيشبرد پروژه و ايجاد جبهه كاري مناسب، هماهنگي لازم با پرسنل اجرايي پيمانكار داشته باشد، كه شامل برق، اسكان پرسنل، داربست و… می باشد.
– در صورت بروز مشكلات در كارگاه و توقف كار از سوي كارفرما، کارفرما كليه خسارت پيمانكار را تقبل نمايد.
-كرايه حمل و تخليه مصالح كارگاه به عهده كارگاه(كارفرما) می باشد.
-هنگام توقف کار در کارگاه هزینه و مسئولیت نگهداری از کارگاه با کارفرماست.
-اگر کارفرما در حین کار تغییرات عمده ای در پروژه ایجاد کند که با طرح اولیه تفاوت عمده ای داشت، پیمانکار حق فسخ قرارداد با گرفتن خسارت را دارد.
-ضمیمه کردن نقشه محل دقیق اجرای پروژه تا پایان کار.
-ذکر دقیق زمان تعیین شده برای تحویل کارگاه به پیمانکار
-اگر در حین کار در کارگاه مشکلی روی دهد که سبب خلل در عملیات اجرایی شده و به عملیات نصب مربوط نباشد رفع آن به عهده کارفرما است .
اگرهر یک از عوامل کارفرما سبب تخریب بخش های اجرا شده قبلی شود هزینه دوباره کاری با احراز قیمتهای جدید با کارفرما است.
ماده پنجم: تعهدات پيمانكار
– تدارك و تجهيز براي شروع كار در زمان مقرر مطابق استاندارد.
– رعايت شئونات اخلاقي و نظم و انضباط در كارگاه.
– اتمام كار طبق نقشه وخواست كارفرما در موعد مقرر.
– پیمانکار در حضور مهندس ناظر پروژه یا نماینده کارفرما کارگاه را تحویل گرفته و عینا نقشه را با وضعیت موجود تطبیق دهد.
مراحل نصب
1.زيرسازي 2.ماستیک و درزگیری             3 .اجرای لایه

متمم قرارداد :

ردیف نوع آيتم  قیمت اجرای کفپوش قیمت اجرت قيمت نهایی واحد(یک مترمربع)ریال

امضاء طرف اول قرارداد                                                  امضاء طرف دوم قرارداد

پاسخ ها :

دلاورفیض آبادی   صفرعلی

جناب آقای دلاورفیض آبادی صفرعلی :

سلام وقتی میتوان برای عدم ایفای تعهدات ادعای خسارت کرد که برای انجام تعهد مدت معینی مقرر بوده و مدت نیز سپری و منقضی شده باشد

فاطمه افشارمنش

سرکار خانم فاطمه افشارمنش:

در صورت طرح دعوی از سوی کارفرما محکمه با جلب نظر کارشناس مدت زمان متعارف را مشخص می کند و زیاده برآن موجب ضمان شماست