مشاوره حقوقی رایگان - جانبازی به دلیل آسیب در حین خدمت سربازی

با سلام.
بنده‌ سال 98 ‌سرباز‌ بودم‌ و د‌ر‌ حین‌ پست‌ نگهبانی‌ در‌ بالای‌ پشت‌ با‌م‌ پاسگاه‌ پایین‌ افتادم‌. گزارش‌ حادثه‌ هم‌ دارم‌ که‌ از‌ ناحیه‌ سر‌، صورت‌، چشم‌، پشت‌ پا‌‌، دست‌ چپ‌‌، سینه‌‌ و کمر دچار آسیب‌ شدم و از‌ نا‌حیه‌ سر‌ ضربه‌ مغز‌ی‌‌ و مدت‌ 4 روز در‌ کما بودم‌ و دچا‌ر‌ خونریزی‌ داخلی‌ شدم‌ که‌ در‌ کمیسیون‌ پزشکی ‌37 درصد‌ معلولیت‌ خدمتی‌ برای من زدن‌. میتونم‌ برای‌ جانبازی‌ اقدام‌ کنم‌؟
فرق‌ دیه‌ با غرامت‌ چی هست؟ آیا در ماه‌ حرام‌‌ نیز‌ غرامت‌ بیشتر‌ میشه؟ هر‌ در‌صد‌ غرامت‌ چقدر هست؟
و میتونم‌ برای‌ جانبازی‌ هم‌ اقدام‌ کنم‌. ممنون‌ میشم‌ راهنمایی‌ کنید.

پاسخ ها :

حسین آریامتین

حسین آریامتین :

استان :

دیه مقدار پول معینی است که در فقه اسلام پیش بینی شده و غرامت جایگاه فقهی ندارد و در اینگونه موارد از طرف نیروهای نظامی پرداخت میشود ، و دیه فقط در ماههای حرام تغلیظ یا اضافه میشود و غرامت اینگونه نیست ، جانبازی به شما تعلق نمیگیرد

اکبر نصر

اکبر نصر :

استان :

سلام جانباز که محسوب نمی شوید و نمی توانید برای جانبازی اقدام نمایید.
غرامت به معنای خسارت توسط کارشناس یا به موجب قرارداد است.ودیه خسارتی است که قانون مشخص میکند و تنها دیه شامل ماه حرام می گردد