مشاوره حقوقی رایگان - معیوب بودن گوشی خریداری شده

سلام. امیدوارم خوب باشید. وظیفه موبایل فروش در برابر خریدار چیست؟ به صرف نوشتن جمله ای مبنی بر نداشتن هیچ وظیفه ای در قبال دستگاه فروخته شده میتواند خود را از مسئولیت بری کند؟
می گوید گوشی را در برابر شما باز کردم اینکه خراب است من کاره ای نیستم روی کاغذ هم در برابر چشمانتان نوشته ام مسئولیتی ندارم و بروید گارانتی. آیا این سخن درست است؟ او هیچ مسئولیتی ندارد و تنها من مال باخته ام؟

پاسخ ها :

مهدی شیروانی

جناب آقای مهدی شیروانی :

با سلام
کلیه عرضه‌کنندگان کالا و خدمات،منفردا یا مشترکا مسوول صحت و سلامت کالا و خدمات عرضه شده مطابق با ضوابط و شرایط مندرج در قوانین و یا مندرجات قرارداد مربوطه یا عرف در معاملات هستند.اگر موضوع معامله کلی باشد در صورت وجود عیب یا عدم انطباق کالا با شرایط تعیین شده،مشتری حق دارد صرفا عوض سالم را مطالبه کند و فروشنده باید آن را تامین کند و اگر موضوع معامله جزئی(عین معین)باشد مشتری می‌تواند معامله را فسخ کند یا ارش کالای معیوب و سالم را مطالبه کند و فروشنده موظف است پرداخت کند.در صورت فسخ معامله از سوی مشتری پرداخت خسارت از سوی عرضه‌کننده منتفی است.
تبصره-چنانچه خسارات وارده ناشی از عیب یا عدم کیفیت باشد و عرضه‌کنندگان به آن آگاهی داشته باشند،علاوه بر جبران خسارت به مجازات مقرر در این قانون محکوم خواهند شد.
چنانچه اقدام آنان واجد عناوین مجرمانه دیگر باشد،مشمول همان قانون خواهند بود.عرضه‌کنندگان کالا و خدمات و تولیدکنندگان مکلفند:
3-1- ضمانت‌نامه‌ای را که دربردارنده مدت و نوع ضمانت است همراه با صورتحساب فروش که در آن قیمت کالا یا اجرت خدمات و تاریخ عرضه درج شده باشد به مصرف‌کنندگان ارائه نمایند.
3-2- اطلاعات لازم شامل:نوع،کیفیت،کمیت،آگاهی‌های مقدم بر مصرف،تاریخ تولید و انقضاء مصرف را در اختیار مصرف‌کنندگان قرار دهند.در نتیجه فروشنده بعنوان عرضه کننده مسیوب تحویل کالای سالم به مشتری است