مشاوره حقوقی رایگان - تقسیم پاداش پایان خدمت بین ورثه

سلام. من عمویم معلم بودند و 10 سال پیش و قبل از مادرشان فوت نموده اند. از پول پاداش بازنشستگی عمویم که به خانواده اش رسید، مقدار 3 میلیون هم به حساب مادربزرگم واریز شد. مادربزرگم تنها و تقریبا از کار افتاده بودند. بنابراین برای نگهداری مادربزرگم همه ی فرزندان این وظیفه را قبول کردند که به صورت شیفتی او را نگهداری نمایند. به جز زن عمویم که شوهرشان فوت نموده. ایشان ابراز داشته اند و حتی به صورت کتبی هم نوشته اند که نه او را نگهداری میکنم و نه ارثش را میخواهم. بعد از این که مادربزرگم فوت کردند ایشان حتی هزینه مراسم را هم قبول نکردند. ولی الان که زمین هایی که جزء ارث مادربزرگم بوده چون رشد قیمتی خوبی داشته است ایشان مدعی شده که من هم از زمین ها سهم دارم. چون اون 3 میلیون که به مادربزرگ پرداخت شده، هزینه نگهداری و مراسمش بوده که پیشاپیش دریافت کرده اید. بنابراین من هم در نگهداری و هم برای مراسم مادربزرگ سهمم را پرداخت کرده ام. حال من از شما بزرگوار چند سوال دارم، که ممنون میشم اگر راهنمایی ام نمایید.
آیا اون 3 میلیون واقعا هزینه نگهداری و مراسم مادربزرگم بوده که جلو جلو از پاداش بازنشستگی عمویم کسر شده و یا ارثی بوده که باید به مادربزرگم می رسیده و ربطی به هزینه نگهداری نداره؟
زن عموی من ادعا دارند که بعد از فوت شوهرشان هیچ وظیفه ای برای نگهداری مادرشوهر نداشته اند و هزینه مراسم مادربزرگ هم بر عهده شان نبوده و اون 3 میلیون هم اضافه بر سازمان پرداخت شده. آیا این ادعا درست است؟
الان اگر بخواهیم در حق ایشان ارفاق کنیم، آیا درست است که تمام هزینه های نگهداری و مراسم مادربزرگ را الان با نرخ روز محاسبه نماییم و زن عمویم آن را پرداخت کنند و به ما برگردانند و در عوض از ارث بهره مند شوند؟ ممنون از بزرگواری شما

پاسخ ها :

هادی امانپور قرایی

جناب آقای هادی امانپور قرایی :

اولا چون فرزند قبل از مادر فوت شده لذا ورثه عموی شما ا از مادر بزرگ ارث نمیبرد
ثانیا اون مبلغ واریزی به حساب مادر بزرگ سهم ارث قانون مادر از فرزند متوفی بوده و ربطی به هزینه ها ندارد