مشاوره حقوقی رایگان - نفقه جاریه

سلام شوهر من الان سه ماهه ترک انفاق کرده و از اول زندگی هیچگونه خرجی برای زندگی مشترکمون نکرده الان میتونم شکایت کنم برای نفقه جاریه و معوقه؟؟ نمیخوام جدا بشم فقط میخوام بترسه و درست زندگی کنه ممنون میشم راهنماییم کنین

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

بر اساس قانون مدنی ، علاوه بر اینکه زن می تواند برای نفقه حال حاضر خود به دادگاه مراجعه و نفقه اش را مطالبه کند ، امکان مطالبه نفقه معوقه یا نفقه گذشته زن نیز وجود دارد . لذا این مسئله که مرد در گذشته نفقه همسر خود را نداده و آن را به تعویق انداخته است ، سبب محرومیت زن از نفقه معوقه نخواهد شد و زن می تواند با ارائه دادخواست مطالبه نفقه معوقه به دادگاه ، آن را مطالبه کند . البته نکته مهمی که در ارتباط با نفقه معوقه زوجه وجود دارد ، آن است که عدم پرداخت نفقه معوقه زن ضمانت اجرای کیفری نخواهد داشت ؛ لذا زن نمی تواند به دلیل اینکه مرد در گذشته نفقه وی را نداده است ، از او به جرم ترک انفاق شکایت کند و تنها می تواند با ارئه یک دادخواست نفقه معوقه خود را مطالبه نماید .