مشاوره حقوقی رایگان - ارث

با سلام. پدرم قبل فوت و در حال مریضی سرطان جهت اینکه خانه مان را چند طبقه بسازیم و نیز مالیات بر ارث تعلق نگیرد اموال را به نام برادرمان که بزرگتر است زد و مدتی پیش به رحمت خدا رفت. اما الان برادرمان ادعا میکنه که اموال را زده که برای خودش باشد و هر چقدر صلاح بدانم به شما میدهم و در اصل سهمی ندارید (هیچ ارثی به ما نرسیده چون همه چیز به نام برادرمان است. حدود 24 میلیارد تومان) آیا راه چاره ای داریم؟

پاسخ ها :

سحر دشتی

سرکار خانم سحر دشتی :

با سلام
مخاطب گرامی؛ چنانچه انتقال اموال قبل از فوت ایشان به موجب سند رسمی غیرقابل منازعه ای (هبه رسمی، صلح عمری یا بیع نامه و تنظیم سند رسمی) صورت گرفته باشد، وراث دیگر بعد از فوت متوفی نمی‌توانند ادعا کنند که ما این انتقال را قبول نداریم، چون هر کسی می‌تواند در زمان حیات خود بر اساس اراده حقوقی و آزاد مالش را به دیگران ببخشد یا منتقل نماید. اما اگر این بخشش در قالب وصیت یعنی بعد از فوت باشد، تا یک سوم محدودیت دارد یعنی وصیت تا یک سوم اموال به هرکس نافذ است و وصیت مازاد بر ثلث (یک سوم) نیاز به تایید ورثه دارد.