مشاوره حقوقی رایگان - سلام. خسارت در معامله

ملکی را فروختم. روزی 300 هزار بعنوان جریمه تاخیر و 400 میلیون بعنوان خسارت فسخ تعیین شد. 300 میلیون بیعانه گرفتم و مابقی قرار شد موقع تنظیم سند پرداخت کند. به علت شرایط قرمز کرونایی در شهر مورد معامله و جوابگو نبودن ادارات 2 ماه تاخیر در آماده کردن اسناد انتقال به وجود آمد. آیا خریدار میتواند از من خسارت تاخیر بگیرد. من اطلاع ندارم که خریدار در دفترخانه گواهی عدم حضور برای من گرفته یا نه. آیا دفترخانه در این زمینه به من پاسخ میده. و اگه خریدار گواهی عدم حضور نگرفته باشه امکان تخلف دفترخانه و صدور گواهی عدم حضور در تاریخ 2 ماه قبلتر وجود داره؟ و اگر خریدار گواهی عدم حضور گرفته باشه آیا غیر از این گواهی مدارکی برای اثبات اینکه در اون تاریخ مابقی پولی که قرار بود در تاریخ تنظیم سند بده رو آماده کرده باید ارائه بده. چون خریدار باقیمانده پول رو آماده نکرده بود ولی حالا مدعی شده که در اون تاریخ پولش آماده بود و از من خسارت میخواد. با تشکر

پاسخ ها :

سيدمحمدحسين  نجيبي

جناب آقای سيدمحمدحسين نجيبي :

با سلام.
اگر اثبات شود که به همه تعهدات قراردادی خود عمل کرده و پول را در زمان مقرر پرداخته است ،حق مطالبه خسارات ناشی از تاخیر در انجام تعهد را دارد و درغیراینصورت خیر .
درصورتیکه گواهی عدم حضور در دفترخانه اسناد رسمی صادر شده باشد ،آن دفترخانه مکلف است که مراتب را در صورت تمایل خودتان ، به شما اعلام نماید .
اگر تاخیر در انجام تعهد قراردادی به علت حادثه ای باشد که دفع آن خارج از اراده و اختیار شما بوده است ، محکوم به پرداخت خسارت نخواهید شد.
موفق باشید.