مشاوره حقوقی رایگان - معاملات تجاری و اشتغال به تجارت

اگر کسی طبق قوانین خاص منع اشتغال به تجارت داشته باشد، اعمال تجاری ذاتی را انجام بدهد، آیا تاجر حساب میشود یا نه ؟

پاسخ ها :

کژال هدایت بهرامی

سرکار خانم کژال هدایت بهرامی :

تعريف تاجر :ماده 1 قانون تجارت، تاجر را فردی تعریف نموده است که معاملات تجاری را به عنوان شغل عادی خود انتخاب نماید. معاملات تجاری صرفا در مورد اموال منقول کاربرد دارد و خرید و فروش و اجاره اموال غیر منقول تجارت محسوب نمی شود. شخص تاجر می تواند حقیقی یا حقوقی باشد. منظور از واژه عادی، تکرار عمل تجارت است به صورتی که برای فرد تاجر کسب درآمد نماید. طبق این تعریف، کسبه نیز در زمره تجار به حساب آمده اند. بنابراین از لحاظ حقوقی، کسبه نیز از مزایای قوانین مربوط به تجار بهره مند می شوند. البته کسبه جزء از برخی تشریفات امور تجارت نظیر الزام به داشتن دفتر تجارتی معاف هستند و همچنین در صورت ناتوانی در پرداخت بدهی های خود مشمول قوانین مربوط به ورشکستگی نمی شوند.