مشاوره حقوقی رایگان - مطالبه وجه قرض داده شده

با سلام.
شخصی طی چند مرحله به حساب من پول واریز کرده که در قبال آن چک گرفته است.
حال چک ها را به مادرش و همسرش واگذار کرده و جداگانه اقدام کردند. از طرف دیگر خودش روی فیش های بانکی واریز شده به حساب من اقدام کرده.
چطوری میشه یک نفر یک طلب دو بار بگیره؟
خانم و مادرش دارنده حسن نیت چک هستند؟ شغل مادر وهمسرش خانه داری هست.
من میتونم کیفری به عنوان تحصیل مکرر مال شکایت کنم؟
راهکار چیست؟
لطفا من راهنمایی کنید.

پاسخ ها :

سيدمحمدحسين  نجيبي

جناب آقای سيدمحمدحسين نجيبي :

با سلام.
نسبت به مطالبه وجوه چکها ایرادی وارد نیست ،اما در مورد مطالبه وجه اسناد عادی باید اثبات کنید که منشا سند عادی و چکها یکی است تا خواسته دوم خواهان رد شود .
تحصیل مکرر مال درصورتی به وقوع می پیوندد که هر دوبار مال را پرداخت کرده باشید و تا زمانی که اصل پول پرداخت نشود ،شکایت کیفری بر علیه ایشان مسموع نیست .
موفق باشید