مشاوره حقوقی رایگان - خسارت تاخیر در تنظیم سند

با سلام . بنده برج دو نود و نه مغازه ای را به صورت سرقفلی از شخصی خریداری کرده ام که مالک اصلی آن شرکت بوده و فروشنده موظف شد در پانزدهم برج یازده سند قرارداد شرکتی بزند و بنده بعد از معامله متوجه شدم که مغازه بین چهار نفر طی مدت زمانی دست به دست و معامله شده و هیچ کدوم از این ها سند قراردادی از مالک اصلی دریافت نکردند و طبق مبایعه نامه فروشنده متعهد شده بود که به کل مبلغ چک کشیده بودم همزمان با وصول آخرین چک و تسویه کامل از طرف من و تسویه کامل مالک اصلی و شهرداری و غیره از طرف فروشنده سند قراردادی و وکالت در پانزدهم برج یازده ارائه دهد که فروشنده از ارائه آن خودداری کرده و در مبایعه نامه قید شده فروشنده مکلف شده به ازای هر روز تاخیر، مبلغ پانزده درصد به عنوان خسارت اجرای تاخیر اجرای تعهد به خریدار پرداخت نماید. خواستم بدونم در صورت دادخواست قانون پانزده درصد رو قبول میکند یا موجب اجرای ماده 232 قانون مدنی میشود؟ ممنون میشم بیشتر راهنمایی ام کنید.

پاسخ ها :

سعید صابر

جناب آقای سعید صابر:

سلام اولاً سرقفلی قراردادی است وابسته به اجاره نه خرید و فروش در ثانی پانزده درصد مبلغ قرارداد مطابق قانون باید پذیرفته شود اما چون این عدد یک ظلم آشکار به موجر است معمولاً با دلایل دیگر دادخواست شما رد خواهد شد. در نظر داشته باشید که موجر پس از 7 روز باید کل مبلغ معامله را به شما پس داده و از این پس هر روز هم 15 درصد پرداخت نماید که غیر عادلانه است