مشاوره حقوقی رایگان - ازدواج با اتباع خارجی

با سلام. خانم متولد 71 هستم.
در 19 سالگی با خواست خودم نه به اجبار با فرد تبعه خارجی ازدواج کردم. در حالی که پدر خودم در کودکی و پدربزرگم که سرپرست من محسوب میشد در سال 89 فوت کرده بود.
ابتدا در محضری که محضر به نظر من گفته نمیشد، در فروردین سال 90 عقد شدیم. عقد هم نبود در اصل ما روی یک کاغذ صیغه بودیم و از لحاظ من اون کاغذ هیچ سندیتی نداشت. شوهرم از ابتدا به من گفت که ثبت میشه ازدواجمون و ...
از اداره اتباع شروع کردیم به ارائه مدارک جهت ثبت ازدواج که همان اوایل متوجه شدیم کلا ازدواج ما غیر قانونی بوده و همسرم به جرم فریب دادن من مجرم شناخته میشد. یک فرد آشنا که فامیلشان را خوب یادم هست در اداره اتباع به همسرم گفت که باید تاریخ عقد را به قبل از خرداد سال 85 بیاندازید چون فقط تا آن تاریخ قانونی بوده و ثبت میشه ازدواجتون. بالاخره همسرم دوباره پیش همون حاج آقایی که عقدمون کرد رفت و با پرداخت مبلغ فقط 50 هزار تومن یکی دیگر از همون کاغذ هایی که مثلا عقدنامه محسوب میشد، گرفت و با همون شرایط اما به تاریخ 85/2/19
( درضمن مهریه من بنا به رسم خانواده ایشون 14 تا ثبت شد این در حالی بود که فقط خودم پذیرفتم نه خانواده ام. چون خیلی رقم متفاوتی بود نسبت به رسومات خانواده ما که همان هم به مدت طولانی نکشید که پشیمون شدم )
به عبارتی که من از 14 سالگی با این آقا عقد کرده بودم. در حالی که اصلا همچین چیزی امکان ندارد. فکر میکنم که یک دختر 14 ساله بدون اجازه سرپرست عقد نکاح کند. من در اون تاریخ بابابزرگم زنده بودند.
من سال 93 بچه دار شدم و مجبور شدم به خاطر دخترم که هیچی نداشت جز یک گواهی ولادت بیمارستان پیگیر تر باشم و گر نه تصمیمم دیگر موندن نبود و خسته شده بودم. کلا بریده بودم. من رو حتی اطلاعات بردند برای بازجویی با گریه اومدم بیرون به خاطر توهین هاشون
بالاخره 2 سال پیش ما از استانداری اجازه ی ثبت ازدواج محضری گرفتیم. همسرم تا آخرین لحظه گفت تاریخ 90 در شناسنامه ات ثبت میشه و اون تاریخ نمیخوره. در حالی که تاریخ 85/2/19 در شناسنامه ام ثبت شد. پشیمون تر از قبل شدم فقط به خاطر دخترم هر کاری کردم بودم. 2سال دنبال کار های شناسنامه دخترم هستم و انشالا دیگر تموم شده هست.
یک سری دعوای ما بالا گرفت رفتم دادگاه و شکایت اون جا هنوز ازدواجمون حتی ثبت نبود تا مرحله حکم جلب رفتم دادند دستم ولی باز پشیمون شدم و پاره اش کردم و به خازر دخترم برگشتم. همسرم هم دست گذاشته رو نقطه ضعفم میگه بعد از طلاق نمیزارم ببینیش. اصلا کاری میکنم فراموشت کنه.
با همسرم بیشترین مشکلاتمون سر مسائل زناشویی بود. کلا همخوابی به هیچ وجه نداشتیم. به فاصله زمانی های خیلی طولانی حتی 2 ماه البته به خاطر یک سری مشکلات از جانب ایشون بود و دنبال درمان نمیرفت و بعد هم که دیگر واضح سرد شده بودیم و دیگر کاری به هم نداشتیم.
کارشناس محترم لطفا راهنماییم کنید نظرتون راجع به این که الان میتونم به دادگاه ثابت کنم که این آقا تا آخرین لحظه حتی در محضر اصلی برای تاریخ ثبت ازدواج در حال فریب دادن من بوده و از شرایط من سوء استفاده کرده یا این که تاریخی که ازدواج من ثبت شده اصلا باطل هست. چون در اون تاریخ من سرپرستم زنده بوده و نسبت به شناسنامه پدربزرگم که تاریخ فوتش 89 هست؟

پاسخ ها :

عبدالعلی رضایی

عبدالعلی رضایی:

با سلام ازدواج دختر باکره باید به اذن ولی باشد اگر آن زمان ولی زنده بوده اجازه وی لازم است، گذشته از آن در صورت جدایی حضانت دختر تا 7 سالگی با مادر و پس از 7 سالگی در صورت اختلاف با دادگاه است که معمولا به دلیل نیازهای خاص دختر به مادر می دهند نه اینکه حتما با پدر باشد
سوم اینکه از 9 سالگی دختر می تواند خود تعیین کند با پدر یا مادر زندگی کند
چهارم سعی کنید همسر خود را به درمان تشویق کنید
پنجم برای مشاوره بیشتر به اداره معاضدت کانون وکلای شهر خود مراجعه کنید