مشاوره حقوقی رایگان - فسخ نکاح

اگر زنی خود را باکره معرفی کرده و بعد از شب زفاف مشخص شود که زن باکره نبوده است چگونگی طرح دعوای فسخ را توضیح دهید؟
تکلیف مهریه چی میشه؟
مرد بعد از اون شب به لحاظ فوریت امر این موضوع را به هر دو خانواده مطرح و الان قصد طرح دعوا دارد.
با تشکر

پاسخ ها :

زهرا  استيري

سرکار خانم زهرا استيري :

سلام.به استناد ماده 1123 قانون مدنی عیوب ذیل در زن موجب حق فسخ برای مرد خواهد بود:
قرن، جذام،برص،افضا،زمین گیری و نابینایی از هر دو چشم
و جنون هر یک از زوجین به شرط استقرار ( ماده 1121 قانون مدنی)
بنابراین موردی که مطرح کردید از موارد فسخ نکاح نمی باشد.
مگر اینکه به موجب ماده 1128 قانون مدنی صفت خاصی شرط شده و الان خلاف آن ثابت شده، که چون این خانم در علقه زوجیت شما بوده اصل بر این هست که عمل دخول توسط شما بعنوان همسرش صورت گرفته و قابل اثبات نمی باشد.
در خصوص مهریه به مجرد عقد زن مالک مهریه می شود...(ماده 1082 قانون مدنی)

فرزانه عزتي

فرزانه عزتي:

فسخ نکاح صورت میگیرد.فریب در ازدواج هم میشود واگر ثابت شود مهریه به ایشان تعلق نمیگیرد