مشاوره حقوقی رایگان - چک ضمانتی

با سلام خدمت وکلای گرامی. من مبلغ 10 میلیون تومان چک ضمانتی دادم. ولی در اخر پای حساب و کتاب 6 میلیون بدهکار شدم که هنورزم ندادم. شکایتی صورت نگرفته از طرف مقابل خدارو شکر فعلا. ولی میخواستم بدونم اگر اونها بگن بدهی من 10 تومنه یا حتی بیشتر چگونه باید ثابت کنم؟ و اینکه ایا این 6 تومن رو باید با سودش بدم یا همان مبلغ رو باید پرداخت کنم یا اگر نداشته باشم قسطی میشود؟ با تشکر.

پاسخ ها :

ندا احمدی

سرکار خانم ندا احمدی :

اگر طرف مقابل بابت ده تومان اقدان نماید یا از طریق مبالغ واریزی یا شاهد باید پرداخت 4 تومان را اثبات کنید . در صورت اثبات اعسار دادگاه پرداخت را تقسیط می کند

رضا  رجبي

جناب آقای رضا رجبي :

شما باید با شاهد یا دست‌نوشته ای با امضای طرف و یا با اقرار دارنده چک ثابت کنید که 6میلیون بدهکار هستید
در غیر اینصورت چون طرف شما سند تجاری یعنی چک در دست دارند نیاز به هیچ دلیل و مدرکی ندارند
در خصوص اعسار و تقسیط ، بر اساس قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی ، هر بدهکاری می‌تواند دادخواست تقسیط تقدیم دادگاه نماید مشروط به اینکه اموالی نداشته باشد و یا اینکه توانایی پرداخت نداشته باشد