مشاوره حقوقی رایگان - دعوا بر سر دیوار همسایه

باسلام و عرض ادب
خانه ای قدیمی با دیوار ضلع جنوبی که مجاور خانه همسایه هست وجود دارد که مالک همسایه قصد تخریب بنا را دارد و با مراجعه به شهرداری و اداره ثبت و بوسیله نقشه هوایی سند تک برگ مبنی بر اینکه دیوار کلا مربوط به بنای او است دریافت کرده است. ایشان با گرفتن اظهارنامه با متن اینکه ( ما و مستاجر ما باید ظرف 7 روز دیوار را بدون وسیله شخصی برای تخریب آماده کنیم وگرنه خسارت بر عهده خودمان هست ) ارسال کرده است . پر واضح است که حداقل 30 سانت از دیوار متعلق به ساختمان ما میباشد، به علت داشتن طاقچه و جای قدیمی کنتور داخل دیوار و قرنیز دیوار که به سمت حیاط ما می باشد . ما از طریق گفتمان حتی با وجود شخص بی طرف و کارشناس نتوانستیم با همسایه به نتیجه برسیم. از طرفی ترس بر اینکه دیوار خراب شود و مدرکی برای کارشناسی نداشته باشیم، وجود دارد و از طرف دیگر درخواست ما مبنی بر تامین دلیل در شورای حل اختلاف (توسط الکترونیک قضایی تهیه شده و ارسال شده ) رد شده است. به نظر شما سریع ترین راه برای حل این مسئله چیست ؟

پاسخ ها :

محمدطاهر کنعانی

محمدطاهر کنعانی :

استان :

با توجه به رد دعوی تامین دلیل شما می توانی از کارشناس رسمی دادگستری دعوت کنی با هزینه ی خودت دیوار را بازدید و کارشناسی کند و از دیوار و طاقچه و جهت آن عکس برداری کنی.
بعد ببین دیوار داخل سند مالکیت شما هست یا خیر ؟
اگر دیوار داخل ملک شماست که اظهارنامه بده و بگو ملک من است و دعوی تخریب و تصرف عدوانی مطرح می کنم.

و الا دادخواست اثبات مالکیت اعیانی بده و دستور موقت پرتوقف عملیات ساختمانی بگیر