مشاوره حقوقی رایگان - دادخواست خلع ید

با سلام.
بنده یک دادخواست خلع ید و قلع و قمع را از زمین خود در شهرستان ( حدود 300 متر مربع ) را ارائه داده ام که هنوز زمان رسیدگی آن نرسیده است و احتمال زیاد قاضی بررسی کار را به کارشناس دادگستری ارجاع خواهد داد. از کل مقدار زمین تصرف شده (60 متر مربع) در حدود 15 متر مربع آن (1 متر از عرض خانه اش در 15 متر طول زمین = 1x15) توسط متصرف بنا ساخته شده است. (یعنی 15 متر از بنای ساخته شده متصرف داخل زمین بنده افتاده است و بقیه زمین هم موجود است).
1- آیا قاضی با توجه به این که کل زمین تصرف شده (60 متر) معادل 20% کل زمین هم بوده و همچنین 15 متر بنای ساخته شده داخل زمین هم، تقریبا 5% کل زمین بنده می باشد و ناچیز هم نیست. قاضی حکم قلع و قمع 15 متر مربع از بنای متصرف را خواهد داد یا به علت سخت بودن و خراب شدن بنای ساخته شده ( پیرو رای ذیل)، متصرف را محکوم به پرداخت مبلغ معوض زمین را خواهد کرد؟
البته بنده تمایل دارم زمین را پس بگیرم و پول آن را نمی خواهم یا به جای مقدار تجاوز بنا در زمین من، معادل آن زمین را که به زمین من چسبیده را به من بدهد.
2- آیا می توانم این را به قاضی بگویم که پول نمی خواهم و معادلش زمین به من بدهد؟

توجه:
( هر گاه میزان خسارات وارده به غاصب در صورت خلع ید و قلع و قمع مستحدثات وی، بسیار بیشتر از تجاوز وی باشد و موجب خسارات جبران ناپذیر به متصرف شود. با استناد به لایحه قانون راجع رفع تجاوز و جبران خسارات وارد به املاک مصوب 1358، عوض خلع ید و قلع و قمع به پرداخت بهای ملک مغصوبه و تملک آن به متصرف حکم داده می شود.و)

با سپاس.

پاسخ ها :

محمدرضا عبادی

جناب آقای محمدرضا عبادی :

قسمت اول سوال بله قاضی به قلع قمع حکم میدم قسمت دوم خیر