مشاوره حقوقی رایگان - اختلاف متراژ

بنده سال 83 زمینی خریدم و در مبایعه نامه متراژ 1800 به صورت تقریبی ذکر شد و در ادامه بالا و پایین بودن متراژم با رضایت قلبی دو طرف مورد قبول میباشد و بنده زمینو یه تیکه خریدم چون اصلا متراژو نمیشد در بیاریم اون زمان و وقتی سند گرفتم متراژ 2200 شد. حالا صاحب قبلی زمین بابت 400 متر شکایت کرده میخواستم بدونم کاری از دستم بر میاد؟

پاسخ ها :

دکتر محمد کاظم خانجانی

جناب آقای دکتر محمد کاظم خانجانی :

سلام
در این خصوص اگر فروشنده ثابت کند که از متراژ اطلاع نداشته است و آن را با تصور متراژ معین فروخته است، میتواند معامله را فسخ نماید.
در این خصوص ماده 355 قانون مدنی اشعار میدارد: «اگر ملکی به شرط داشتن مساحت معین فروخته شده باشد و بعد معلوم شود که کمتر از آن مقدار است و مشتری حق فسخ معامله را‌ خواهد داشت و اگر معلوم شود که بیشتر است بایع میتواند آن را فسخ کند مگر این که در هر دو صورت طرفین به محاسبه زیاده با نقیصه تراضی‌ نمایند.»

شراره  صایمیان

شراره صایمیان:

سلام، خیر اگر متراژ بطور حدودی در مبایعه نامه قید شده و سپس مشخص شود که اضافه نساحت دارد، اضافه متعلق به فروشنده است ، حتی اگر چنانچه ملک قابل افراز نباشد قانونگذار خیار فسخ پیش بینی نموده است ولی چنانچه در مبایعه نامه اشاره به کسر یا زیادی متراژ شده باشد ملزم به پرداخت ثمن 400 متر بر مبنای تاریخ معامله هستید