مشاوره حقوقی رایگان - احضار شهود برای اعسار

سلام برام ابلاغیه اومده بود که شهود رو ببرم برای اعسار از هزینه دادرسی. منم در ساعت مقرر در دادگاه حاضر شدم. قاضی گفت که چون خوانده در آدرسی که ما اعلام کرده بودیم در فرم دادخواست، حضور نداشته جلسه دادگاه منتفی هست تا فرد خوانده بهش ابلاغ نشه جلسه منتفی هست. سوال کردیم که به ما که از طریق ثنا ابلاغ نشده این موضوع و ما شاهد رو از شهر دیگری برای جلسه دادگاه آوردیم و چرا به ما ابلاغ نکردید این موضوع رو که متحمل هزینه نشیم؟ قبول نکردند و گفتند که پیامک برای شما خواهد آمد و در تاریخ دیگری برای رسیدگی بیاین؟!!! سوالم اینجاست که آیا نباید اظهارات شهود ما رو میگرفتند با توجه به اینکه ما در ساعت مقرر در جلسه حاضر شده بودیم یا لااقل ثبت می شد حضور ما در جلسه؟ و اینکه اگر خوانده به دلایلی در دادگاه حاضر نشه دادخواست ما که اثبات وقوع بیع و الزام به تنظیم سند هست میتونه بصورت غیابی رای صادر بشه؟

پاسخ ها :

سيدمحمدحسين  نجيبي

جناب آقای سيدمحمدحسين نجيبي :

با سلام.
درصورتیکه موجبات رسیدگی به پرونده شما فراهم نباشد ، دادگاه حق اخذ شهادت شهود را ندارد چون شهود باید در جلسه ای شهادت دهند که طرف مقابل امکان حضور در دادگاه و جرح شهود و ارائه دلایل خود را داشته باشد .
درصورتیکه وقت رسیدگی به طرف مقابل ابلاغ شود و موجبات رسیدگی فراهم باشد ،جلسه رسیدگی تشکیل و تصمیم مقتضی اتخاذ خواهد شد ، اگر به هیچ طریقی امکان ابلاغ اوراق رسیدگی به خوانده میسر نشود ، وفق ماده 73 قانون آیین دادرسی مدنی ، مراتب به مدت یکماه قبل از جلسه رسیدگی در یکی از نشریات کثیر الانتشار آگهی میشود و بعد از آن تشکیل جلسه بلامانع است .
موفق باشید

مینا احمدی

مینا احمدی :

وقت رسيدگي بايد به هر دو طرف ابلاغ بشود تا جلسه دادگاه رسميت داشته باشد
وقت رسيدگي به ايشان ابلاغ شود و نيايد راي غيابي در حق ايشان صادر ميشود