مشاوره حقوقی رایگان - قیومیت توسط عمو

باسلام و وقت بخیر.
برادرم چند سال پیش از همسرش به خاطر خیانت هایش جدا شده است و همسر او فرزند خود را نخواسته و الان سه سال هست که برادرم بر اثر تصادف فوت شده است. تا به امروز من از فرزند برادرم نگهداری میکردم و دادگاه مادرش را رد صلاحیت زده بود و من قیوم بچه هستم. الان بعد از سه سال مادر بچه چندین بار ازدواج کرده و بچه را نزد خود برده است و برادرزاده ام هم میخواهد با او زندگی کند.
بعد از گذشت چند ماه مادرش تماسی گرفته که باید هر ماه به فرزندش پول داده و مخارج مدرسه و لباس و خوراک را چون قیوم هستم پرداخت کنم و اگر نکنم شکایت میکند. همسر سابق برادرم همیشه به برادرم خیانت میکرد و من نمیخواستم برادرزاده ام پیش او برود و الان کلا ارتباطم با برادرزاده ام هم قطع شده است. برادرم هیچ گونه اموالی نداشت و فقط وجه ای از بیمه که تا 18 سالگی بچه به او تعلق میگیرد. فقط همین. میخواهم بدونم مادرش میتونه از من شکایت کند؟ آیا وقتی برادرم هیچ اموالی نداشته و من باید با این که عمو هستم و قیوم هستم هر ماه خرج و مخارج بدهم؟

پاسخ ها :

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

خیر قیومیت صرفا ناظر بر اداره امور صغیر و یا محجور است و شما واجب النفقه فرزندان برادرتان نیستید و جای نگرانی ندارد،اگر مادرشان انها را برده شما از قیومیت انصراف و بگذارید دادگاه خودش قیم و یا حضانت اطفال را تعیین کند اگر چه سن انها هم تعیین کننده است