مشاوره حقوقی رایگان - آیا با دادخواست اثبات معاوضه یا اثبات مالکیت 5قطعه زمین, میتوان شهرداری را الزام به تنظیم سند کرد؟

سلام علیکم
در سال92 با درخواست اینجانب از بابت تعیین تکلیف ملکم که در طرح شهرداری بود و قرار شد شهرداری جهت تملک با 5قطعه زمین معاوضه کند لذا با ارزیابی کارشناسان 3نفره دادگستری ملکم 290م و 5قطعه زمین معوض شهرداری جمعا 307م ارزیابی شد و مبلغ17م مابه التفاوت را نقدا در سال94 بحساب شهرداری واریز نمودم و از آنجا که ملکم دارای مسکونی و 2باب مغازه که یکباب از این مغازه در دست مستاجر بود مبلغ یکماه اجاره 130هزار تومان نیز بحساب شهرداری بعنوان اجاره بهای مغازه واریز شد لازم بذکر است که فی مابین با شهرداری هیچ گونه قراردادی مبنی بر معامله و معاوضه صورت نگرفته فقط نامه های ثبت شده و نیز مصوبه شورای شهر نامه های ارسالی شهرداری به دفترخانه جهت نقل و انتقال موجود میباشد. در سال94 پس از مصوبه شورای شهر جهت تملک ملکم و واریز مبالغ مابه التفاوت و مبلغ اجاره بهای مغازه در دست مستاجر بحساب شهرداری, شهرداری اصل 5سند زمینهای معوض خود را برای استعلام دفترخانه و مراحل نقل و انتقال به من تحویل دادن و پس از اتمام تمامی مراحل استعلامات از دارایی و نیز دریافت کدرهگیری برای ملک خود و املاک شهرداری در دفترخانه آماده امضا نمودم و از آنجا که در ارزیابی 2باب مغازه ام محاسبه نشده بود و مدت 6ماهه ارزیابی به اتمام رسیده بود هر دو طرف بدلیل اختلاف در دفترخانه حاضر نشدیم و رفتم تمامی اسناد و مدارک را از دفترخانه تحویل گرفتم و شهرداری پس از مدتی شفاها از من اسناد خودش را خواست که تحویل ندادم و مرا به (خیانت در امانت) شکایت کرده در رای بدوی مرا به 18ماه زندان محکوم ولی در دادگاه تجدیدنظر تشخیص داده شد که املاک فوق (معاوضه گردیده) و هیچگونه رابطه امانی نداشته و تبرئه شدم در این حین شهرداری اسناد خود را از اداره ثبت المثنی گرفته و نیز یک قطعه را به دیگری انتقال داده بود و من نیز شهرداری را به عنوان فروش مال غیر شکایت کرده و دادسرا بدون در نظر گرفتن رای دادگاه تجدیدنظر مبنی بر (معاوضه) املاک فوق و بعلت نبودن اسناد مالکیت و تشخیص اصل معاوضه رای بر منع تعقیب و نیز اختلاف فوق را حقوقی تشخیص داده است.
تاکنون اسناد را به شهرداری عودت نداده و نیز مبالغ واریزی را از شهرداری نگرفتم و پس از چندین بار مذاکره با شهرداری اکنون از تملک خودداری میکند.
1) آیا با دادخواست اثبات معاوضه یا اثبات مالکیت 5قطعه زمین, میتوان شهرداری را الزام به تنظیم سند کرد؟
2) آیا شهرداری به فروش مال غیر متهم است؟
3) آیا میتوان از شهرداری خسارتی دریافت کرد؟
خواهشمنداست جهت احقاق حق راهکاری مرحمت فرمایید. باتشکر

پاسخ ها :

علی حدادیان

علی حدادیان :

استان :

به نظر بنده پس از اثبات معاوضه بايد الزام شهرداري به ايفاء تعهد و تنظيم سند را از دادگاه درخواست نمود

امین مهبودی

جناب آقای امین مهبودی :

درود. بنطر میرسد با توجه به اینکه امر تملیک و تملک خاتمه نیافته انتقال مال غیر واقع نشده و امکان الزام شهرداری هم وجود نداشته باشد اما امکان دریافت خسارت با اثبات شرایط آن وجود دارد.