مشاوره حقوقی رایگان - تقسیم ارث

با سلام
والدین اینجانب قبل از عمویم فوت شدند، با توجه به اینکه عموی مرحومم ازدواج نکرده بودند و تنها یک خواهر دارند {که میشود عمه ی ما، ایشان 90 ساله هستند،ازدواج کرده، یک پسر و یک دختر دارند هر دو متاهل} ؛ آیا {من،برادر و خواهرم}؛ سهم الارثی از دارایی عموی مرحوم داریم یا تماما به عمه میرسد؟ چگونه میتونیم کپی حصروراثت عموی مرحوم را داشته باشیم؟
توضیح اینکه:
دارایی عمو شامل دوباب منزل مسکونی (یکی آپارتمان، دیگری خانه باغ) و حسابهای بانکی ایشان میبود.
گواهی حصر وراثت ایشان بدون اطلاع ما، توسط وکیل عمه اخذ شده.
هیچ گونه وکالت یا وصیتی در مورد تقسیم یا چگونگی تخصیص اموال توسط عموی مرحوم به عمه یا وکیل ایشان داده نشده، صرفا ادعای داماد عمه هست که میگویند عمو قبل از فوت لفظا گفتند "همه چیز از آن شما"، شاهدی بر ادعایشان نیست و وکیل عمه از هرگونه توضیح در این خصوص یا ارائه ی اسناد و مدارک،حتی کپی حصر وراثت و چگونگی فروش دوباب منزل، همچنین تخلیه و بستن حسابها؛ طفره رفته، خودداری میکنند.
دوباب منزل پس از فوت ایشان فروخته شده (خانه باغ توسط وکیل عمه و آپارتمان توسط عمه و دامادش) و حسابهای بانکی ایشان پس از فوت توسط وکیل عمه، خالی و سپس بسته شده.
با تشکر از راهنمایی و جواب شما

پاسخ ها :

محمدیار ابراهیمی

جناب آقای محمدیار ابراهیمی:

با سلام
در صورتی که اموال مذکور در شیراز باشد و همه اقدامات صورت گرفته با همین تفاسیری که شما بيان نموده باشدبا مدارکی که نشان دهنده نسبت فامیلی شما با مرحوم باشد را به دفتر اینجانب مراجعه نمایید

پرویزرشیدی

جناب آقای پرویزرشیدی :

قانونا،کسی که اول فوت میکند از شخص دوم که بعدآ فوت میکند ارث نمی برد ضمن اینکه اگر کسی از طبقه اول باشد به افراد طبقه بعد ارث نمی رسد بهترین راه اینه حضور ی با وکیل مشورت کنید

پرسشگر :

با تشکر از جوابیه ی اساتید محترم،جناب ابراهیمی و رشیدی
متاسفانه در استان مذکور نمیباشد.
تناقض در جواب ها باعث سواله!
اینکه آیا در این خصوص قانون متقن و صریحی هست،یا رای به تفسیر و علم میباشد؟!
تفاسیر دقیقا بر مبنای حقیقت ذکر شده، نیز مدارک کافی جهت اثبات نسبت فامیلی موجودهست.
آیا از زاویه دیگری میتوان شاکی شد و در نهایت غیرمستقیم به خواسته رسید یا با توجه به جواب جناب رشیدی،متوفی نخست محروم از ارث میباشد و نهایتا میشود با شکایت حکمی مبنی بر تبانی و کلاهبرداری گرفت بدون اینکه سهم الارثی مسترد گردد؟
ممنون خواهم بود اساتید محترم توضیح کافی مرقوم فرمایند.

ابوالفضل فاضلی

جناب آقای ابوالفضل فاضلی :

سلام طبق قانون مال موستان کلاس به عمه شما میرسد و شما هیچگونه حقی نسبت به آن مال ندارید مگر اینکه موستان در زنده بودن وصیتی نموده باشد که شما هم از آن مال بهره مند شوید