مشاوره حقوقی رایگان - حق مالک در فروش سرقفلی

با سلام و خسته نباشید.
بنده مالک یک و نیم دانگ از شش دانگ پاساژی هستم. طبق قانون هر وقت مغازه‌ای سرقفلی را به شخص دیگری میفروشد، مالک درصدی را به عنوان رضایت ارباب دریافت می‌کند. در این پاساژ سرقفلی 4 مغازه متعلق به یک نفر بود که 5 سال پیش به شخصی این سرقفلی را فروخت و به سایر مالکین حق مالکیت پرداخته شد ولی به بنده نه. بعد از مدت ها دوباره شخصی که 5 سال پیش سرقفلی را خریده بود سرقفلی این مغازه‌ها را به شخص دیگری میفروشد و به سایر مالکین پرداخت میکند ولی به بنده نه.
چطوری میتوانم در دادگاه حق 2 بار مالکیت خود را از فروش سرقفلی‌ها بگیرم؟ اگر نمیشود چطور میتوانم مغازه‌ها را تخلیه کنم؟
در ضمن با توجه به این که قیمت مغازه‌ها بسیار گران شده است توان خرید مغازه‌ها را ندارم. (هیچ گونه مبایعه نامه‌ای از دو طرف ندارم)
همچنین در این مدت 5 سال این اشخاصی که در این مغازه کار میکردند دیوارهای آن را تخریب کرده‌اند و 4 مغازه را تبدیل به یک مغازه بزرگ کرده‌اند و حتی گوشه‌ای از دیوار را یک متر جلو کشیده‌اند. (بدون اجازه بنده)
فعالیت این مغازه‌ها بدون مجوز است و به اتحادیه هم اعلام کرده‌ام ولی هیچ اثری نداشت.
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید که چه کاری را میتوانم انجام بدهم و مراحل کار به چه صورت است و اگر بخواهم وکیل این کار را انجام بدهد، هزینه و زمانی که نیاز دارد تا حق بنده را بگیرد چقدر است؟

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
شما می توانید دادخواست به خواسته مطالبه حق مالکانه را به طرفیت خریدار و فروشنده هر دو نفر مطرح نمایید و ..

و شما می توانید دادخواست به خواسته تخلیه مغازه به علت تعدی و تفریط مستاجر ، و بدون پرداخت مبلغ سرقفلی به مستاجر مطرح نمایید و ..
تماس بگیرید