مشاوره حقوقی رایگان - ارتکاب مجدد جرم

1_ شخص الف قبلا مرتکب جرمی شده است که محکومیت قطعی پیدا کرده به جزای نقدی 1 میلیارد ریال ( جرم تعزیری درجه یک ) الان اومده بعد از محکومیت یا حتی بعد از پرداخت جزای نقدی مرتکب سه جرم تعزیری دیگری شده است این جرم تعزیری دو تای آن از نوع درجه 2 و 3 است و یکی هم تعزیری درجه 7 است. این جا دادگاه در تعیین مجازات به چه نحوی باید عمل کند چگونه میتواند مقررات تشدید مجازات را در این جا اعمال کند؟

2_ در همین مسئله مطرح شده اگر به جای جزای نقدی مجازات حبس درجه 5 باشد بعد از اجرای مجازات و گذشت 5 سال از اجرای آن مرتکب جرایم بعدی میشد آیا تاثیری در مقررات تشدید و تعدد ایجاد میکرد یا خیر؟

پاسخ ها :

سيدمحمدحسين  نجيبي

جناب آقای سيدمحمدحسين نجيبي :

با سلام .
به موجب قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب 1399 اگر جرائم متعدد باشد ، تشدید مجازات اختیاری است و قاضی می تواند حداقل مجازات جرم درجه دو را تعیین و به عنوان مجازات اشد به اجرا بگذارد .
چون یکی از جرائم درجه 7 است ، اعمال ماده 134 قانون مجازات اسلامی مصوب 92 در مورد آن منتفی است .
موفق باشید