مشاوره حقوقی رایگان - در خصوص سهم الارث

با سلام و خسته نباشید خدمت شما
بنده سوالی داشتم مجبورم قبلش توضیحی بدم ببخشید اگه طولانی میشه
پدربزرگ بنده 21200 (21هزارو 200متر) زمین داره که نصف باغو حدودا 30 سال پیش به نام داییم زده ولی تمام این مدت کل باغ دست داییم بوده یعنی در واقع نمیدونیم که نصف دیگه به نام داییم هست یا نه! یه جورایی اختیار تام داشته! دایی بنده همیشه میگه خواهرا 1000متر بهشون تعلق میگیره! به دلیل علاقه که چه عرض کنم بهتره بگم بخاطر ترسی که پدربزرگم از داییم داره هرچیزی که داییم بگه قبول میکنه ! چند وقته پیش برا کل زمینا مشتری اومد و داییم زمینو با امضای پدرش و فروش نامه فروخت و تموم پولارو بالا کشید در واقع نمیدونیم که چقدر از زمینارو فروخته و چقدر مونده! مادر بنده در تمام این سال ها هم از مادر بزرگم مراقبت کرد و هم از پدرش مراقبت میکنه پدربزرگم در وصیت نامه ای با امضا و اثرانگشت اعلام کرده که بعد مرگش 3000متر زمین به مادرم به عنوان ارثیه به مادرم تعلق بگیره! اما داییه من هم از پدربزرگم امضا گرفته که 1000متر به خواهرا تعلق بگیره اونم تازه بعد ازسالگرد پدربزرگم!! الان این وسط دونفر یعنی داییم و مادرم امضا دارن از پدرشون سوالم اینه آیا ما میتونیم بعد مرگش اقدام کنیم و داییمو چطوری میتونیم محکوم کنیم؟ چون اونم امضا گرفته از پدرش و اینکه اگه نصف باغ که 30 سال پیش به نام داییم شده باشه بره کنار 10600(10هزارو600متر) میمونه که کلا 5 تا خواهرن یعنی در نهایت 2000 متر به مادرم میرسه (هرچند که کلا داییم ازپدرش امضا گرفته و وصیت نامه تنظیم کرده همون 1000متر بشه) چکار کنیم که مادرم به حق شرعیش که 3000 متره برسه؟ میتونیم بعد مرگ پدربزرگم از طریق امضا و اثر انگشتش اقدام کنیم؟

پاسخ ها :

دلاورفیض آبادی   صفرعلی

جناب آقای دلاورفیض آبادی صفرعلی :

سلام اگر پدر بزرگتان در قید حیات است و از سلامت عقل برخوردار است می تواند همه اموال و املاکش را به هرکس که می خواهد بدهد و اگر فوت کرده وصیت فقط تا یک سوم ماترک نافذ است و بیشتر از آن حق وصیت ندارد