مشاوره حقوقی رایگان - نفقه فرزند

در خرداد 1399 همسر سابقم پس از توقیف اموالم (حدود سیصد و پنجاه میلیون تومان) و ختم زندگی مشترک پس از هفده سال واحد طلاق توافقی ، حضانت فرزند دخترم با ایشان توافق گردید و نفقه چهارصد هزار تومن با تعدیل افزایش سالیانه 15 درصد بر عهده بنده الزام شد و از فروردین امسال نفقه دخترم را به چهارصد و شصت هزار تومان طبق رأی دادگاه افزایش داده ام حال مادر دخترم از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی درخواست افزایش غیر منطقی نفقه فرزندم را ماهانه به 1,500,000 بدلیل تورم داده است و دادگاه خانواده وقت رسیدگی داده است و بنده نیز با توجه به ازدواج مجدد و هزینه های سرسام آور زندگی و خصوصا پرداخت چهار مورد اقساط وام بانکی که دو مورد آن به زندگی قبلی برمیگردد در تنگنا هستم سوالم اینست آیا برای رأی دادگاه که نفقه فرزندم در ان بصورت صریح و با افزایش سالیانه درج گردیده آیا مجددا تعدیل نفقه از لحاظ قانونی الزام آور است و چگونه میتوانم در دادگاه از خودم دفاع کنم بسیار سپاسگزارم

پاسخ ها :

سيدمحمدحسين  نجيبي

جناب آقای سيدمحمدحسين نجيبي :

با سلام.
نفقه را میتوان افزایش داد اما افزایش خلاف عرف نیز پذیرفته نمیشود .
اگر بین طرفین به 15 درصد افزایش سالیانه توافق شده است همان مبلغ اعمال خواهد شد،درغیراینصورت کارشناس رسمی دادگستری نفقه طفل را تعیین خواهد کرد اما مطابق با عرف مبلغی بین 500 تا 800 هزار تومان تعیین میشود .
موفق باشید