مشاوره حقوقی رایگان - وکالت بلاعزل و ارث

سلام. پدری به پسرشون وکالت بلاعزل دادند و پسرشون بعد از چند هفته به دفتر اسناد مراجعه و یک مبایعه نامه تنظیم میکنن به نحوی که خودشون هم خریدار و هم فروشنده می شوند و یک مبلغ صوری هم درج میکنند و نهایت ثبت می شود. پدر ایشون بعد از مدتی فوت میکنن و سایر ورثه هم بدنبال احقاق حقوق خودشون میرن و می بینند که املاک به دیگران فروخته شده و عملا شکایت میکنند. مبلغ خرید املاک پدر توسط پسرشون به پدرشون در زمان حیات پرداخت نشد. یعنی مبایعه نامه ثبت شد اما پولی انتقال نیافت. دادگاه پسر رو محکوم به ارائه حساب مدت وکالت کرد و کار در مرحله کارشناسی هست تا مبلغ واقعی املاک سنجیده بشه.
آیا اون مبایعه نامه که برادر تنظیم کرد (که ملکو از بابام خریدم، هم فروشنده هم خریدار بود) مشکلی ایجاد میکنه برای ما؟ سپاس

پاسخ ها :

راضیه مصطفوی

سرکار خانم راضیه مصطفوی :

سلام اگر به موجب وکالتنامه خرید و فروش اتفاق افتاده باشد و سند دیگری جز این در اختیار نداشته باشید و مبلغ ثمن معامله به هر شکل پرداخت نشده،وکیل ضامن است چرا که وکیل موظف است مصلحت موکل خود را رعایت نماید در غیر اینصورت مسئول است البته متن وکالتنامه و مبایعه نامه در اظهارنظر دقیق تر نیاز است.

هادي  كثير

جناب آقای هادي كثير :

با سلام . اگر در وکالتنامه اختیار معامله با خود را داده باشد ، معامله صحیح است و همانطور که در سوال قید شده دادگاه در حال کارشناسی ملک می باشد تا نسبت حکم به پرداخت تفاوت قیمت واقعی و صوری بدهد .