مشاوره حقوقی رایگان - تبدیل وضعیت فرزند رزمنده

با سلام و خسته نباشید
بنده فرزند رزمنده با سابقه 21 ماه حضور داوطلبانه در جبهه و دانشجوی دکتری شیمی معدنی از دانشگاه زنجان می باشم و از سال 90 تا 92 در مدرسه غیر انتفاعی بزرگسالان به عنوان نیروی آزاد با قرارداد مشغول به تدریس شده ام . از خرداد 93گویا مدرسه به مشارکتی دولتی تبدیل شده است ولی بدون اطلاع رسانی آموزش و پرورش و مدیر مدرسه بنده همچنان مشغول به تدریس شده ولی با همان حقوق اندک و البته بدون بیمه در طی این هفت سال گردیده ام. تا آذر 96 که با اطلاع داشتن این موضوع و پیگیری کار از آموزش و پرورش مرا از مدرسه بیرون کردند.بنده نیز با شکایت به اداره کار و دیوان جهت گرفتن حق خود مبنی بر مابه التفاوت حقوق و بیمه و گواهی پایان کار و البته جهت استخدام اقدام نمودم ولی فقط بیمه برا ماهی یک روز و کل مابه التفاوت حقوق هفت سال پانصدهزار تومان شد که بیمه را بعد از کلی پیگیری قبل از عید آموزش پرورش واریز کردند ولی نه از اون پانصد تومن خبری هست و نه از گواهی کار و استخدام.
میخواستم بدونم با استسفاریه ای که مربوط به تبدیل وضعیت فرزندان رزمندگان هست میتوانم با پیگیری از دیوان عدالت اداری تبدیل وضعیت بشوم؟
ممنون میشم راهنماییم کنید.

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

دستورالعمل اجرایی قانون استفساریه تبدیل وضعیت ایثارگران

الف- ذی‌نفعان قانون عبارتند از مشمولین ماده (21) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران در زمان حاکمیت قانون برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران.

ب- با توجه به تصریح و تأکید قانون استفساریه صدرالاذکر مبنی بر اقدام بر اساس شرایط مندرج در بند «و» ماده (44) قانون برنامه پنجم توسعه و اصلاحات بعدی آن، ضروری است دستگاه‌های اجرایی، اطلاعات و مستندات ایثارگران مشمول استفساریه مذکور را که در زمان اعتبار قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه، وفق ضوابط و مقررات مربوط به صورت غیر از استخدام رسمی در دستگاه‌های اجرایی دارای حکم کارگزینی با قرارداد مستقیم با دستگاه بوده‌اند را با رعایت شرایط زیر در سامانه کارمند ایران بارگذاری و ارسال نمایند تا اقدام لازم نسبت به صدور شماره مستخدم برای افراد واجد شرایط به عمل آید:

1- کارمند در زمان اجرای قانون برنامه پنجم توسعه کشور (تا تاریخ 29/12/1395) در یکی از حالات غیررسمی (پیمانی، قرارداد کار معین یا مشخص، قرارداد موقت کارگری در دستگاه‌های اجرایی مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری و یا دستگاه‌های دارای مقررات استخدامی خاص) یا دستگاه اجرایی قرارداد مستقیم داشته و یا برای وی حکم کارگزینی توسط دستگاه صادر شده باشد؛

2- در حال حاضر فرد با دستگاه اجرایی مربوطه در یکی از حالات مندرج در بند یک، رابطه استخدامی یا بکارگیری داشته باشد؛

3- پست بلاتصدی در تشکیلات تفصیلی دستگاه برای انتصاب افراد وجود داشته باشد (در صورت عدم وجود پست بلاتصدی مناسب برای افراد مشمول، دستگاه اجرایی می‌تواند از طریق «سامانه ملی مدیریت ساختار دستگاه‌های اجرایی کشور» نسبت به پیشنهاد تغییر عناوین پست‌های سازمانی اقدام نماید)؛

4- ایثارگر مشمول، برای انتصاب در پست‌های مشاغل تخصصی پیشنهادی دستگاه‌، دارای شرایط احراز شغل مربوط از حیث مدرک تحصیلی باشد؛

5- صلاحیت فرد برای استخدام رسمی قطعی به تأیید گزینش رسیده باشد؛

تبصره 1- نیروهای ایثارگری که به صورت قرارداد موقت بر اساس قانون کار در دستگاه‌های اجرایی بکارگیری شده‌آند (اعم از این‌که کل کارکنان دستگاه متبوع و یا بخشی از آنها مشمول قانون کار باشند)، در چارچوب قانون کار جمهوری اسلامی ایران به قرارداد دائم تبدیل وضعیت می‌یابند.

تبصره 2- افراد شاغل در مشاغلی نظیر متصدی تأسیسات، تلفنچی، نگهبان، نامه‌رسان،‌راننده، آبدارچی، آشپز، نظافتچی، سرایدار، متصدی چاپ و تکثیر، پیشخدمت و...، که در تشکیلات مصوب دستگاه‌های اجرایی پست سازمانی برای آنها در نظر گرفته نشده و شاغلین آنها مشمول قانون کار هستند، از شرط مندرج در بند (3) مستثنی می‌باشند.

تبصره 3- کلیه نیروهای مشمول قانون استفساریه فوق که در دستگاه‌های اجرایی،‌ در وضعیت استخدامی رسمی آزمایشی می‌باشند، به رسمی قطعی تبدیل وضع می‌یابند.

تبصره 4: ارسال اطلاعات و مستندات برای دریافت شماره مستخدم صرفاً برای دستگاه‌هایی که شماره مستخدم و شناسه از این سازمان دریافت می‌نمایند، موضوعیت دارد و سایر دستگاه‌ها (نظیر بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، وزارت اطلاعات، صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و شرکت‌های تابعه آن، بنیاد مستضعفان، مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت و...) و یگان‌های نظامی و انتظامی که از این سازمان شماره مستخدم و شناسه برای کارمندان خود دریافت نکرده‌اند، بر اساس ضوابط و فرآیندهای مورد عمل خود نسبت به تغییر وضعیت مشمولین اقدام خواهند نمود