مشاوره حقوقی رایگان - ايا امكان دريافت خسارت و يا شكايت وجود دارد؟

با سلام
در سال 90 من مغازه ای را که قبل از بنده پارکینگ بوده و تغییر کاربری گرفته بود تقریبا به صورت خام تحویل گرفتم و با صرف هزینه بسیار مغازه را برای زرگری اماده کردم و به مدت 5 سال یعنی تا سال 95 در این ملک ساکن بودم ، که بنا به دلایلی امکان ادامه همکاری برای من میسر نبود و در موقعی مه قصد تحویل مغازه و تسویه حساب را داشتیم با مقاومت صاحب مغازه و بنگاه مواجه شدیم که شما به دلیل اینکه در این مغازه به زرگری مشغول بودین و امکان داره مالیات زیادی بیاد باید مالیات سالیانه و مالیات بر ارزش افزوده را تسویه کنید و بعد وسایل خود را تحویل بگیرید ، که این وسایل از قبیل دوربین ، تابلو ، گاو صندوق ، ترازو و... بوده .
از انجایی یکی از همکاران سابق بنده بعد از من انجا را اجاره کرد و صاحب مغازه هم همچین شرایطی برای من گذاشت ، به صورت لفظی قرار بر این شد که مستاجر جدید تا تعیین تکلیف موضوع از گاوصندوق و اقلام دیگر استفاده کند، از انجایی که من هم اطلاعات حقوقی کمی داشتم و در جریان نبودم که مالیات به شخص مربوطه و نه به شغل ، این اشتباهو نمیکردم ، به هر حال این مالیات بر ارزش افزوده تازه به سرانجام رسیده و اونم من بهش اعتراض دارم، با این وجود صاحب مغازه قبلی و مستاجرش (همون همکار سابق بنده) با تبانی مغازه را به شخص جدیدی واگذار میکنن و و بابت وسایل هم از مستاجر جدید مبلغ 30 میلیون تومان اخذ میکنن که تمام پول را همکار بنده دریافت میکنه و رسید هم میده ، (نا گفته نمونه که صاحب مغازه هم در جریان بود وسایل مال منه و حتی یک تماس هم با من نگرفت و اصرار داشت که حتما با همین شرایط واگذار بشه تا اسیبی به مغازش نرسه) ، که من هم به صورت اتفاقی از یکی از همسایه ها متوجه میشم، حال با توجه به اینکه صاحب ملک هنوز هم چک 1/5 میلیاردی تخلیه مغازه من و 3 میلیون از پول پیش مغازه من بعلاوه همین وسایلی که عرض کردم را بابت همین موضوع مالیات گرو نگه داشته و رسما مغازه رو تحویل نگرفته چندتا سوال داشتم:

سوال 1) با توجه به اینکه من با صاحب مغازه تسویه نکردم ولی پولو همکارم گرفته ، باید از کدومشون شکایت کنم؟
سوال 2) اصلا راهی داره ، با توجه به اینکه انقدر زمان گذشته بتونم حقمو پس بگیرم؟
سوال 3) با توجه به اینکه موقعیت مکانی مغازه خوب بود به زور دوتا قرارداد باهام امضا کرد یکی که اصلش بود با اجاره ماهی 4500000 تومان ولی یکی هم به خاطر مالیات امضا کرده بود 150000 تومان، در مورد این میشه کاری کرد؟
سوال 4) موضوع شکایتم خیانت در امانت میتونه باشه یا چیز دیگه ای؟
سوال 5) قانون کلی در مورد هزینه هایی که برای مغازه اجاره ای بعد از پایان اجاره انجام شده چه تصمیمی گرفته؟ مثلا سقف کناف یا روشویی یا...؟!

**کمک دیگه ای دوستان بکنن هم بسیار سپاسگذار میشم

**موارد قابل استناد بنده هم این موارد هستند:

پی نوشت 1: فاکتور بیشتر اقلام موجوده

پی نوشت 2:تمام همسایه های مغازه حاضرن شهادت بدن که وسایل مال منه

پی نوشت 3: نامه تغییر کاربری شهرداری مشخصه که یک ماه قبل اینکه من مغازه را اجاره کنم از پارکینگ به ملک تجاری تبدیل شده و عملا مغازه خالی بوده

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

در مورد اموال شما می توانید از صاحب مغازه شکایت خیانت در امانت اما اگر قراردادی بین شما و صاحب ملک وجود دارد با توجه به اینکه به قبل از تسویه با شما اموال را در اختیار دیگر قرار داده میتوانید تقاضای الزام به انجام تعهد و مطالبه پیش پول را نمیاد و بابت تخلف مالیاتی نیز میتوانید به اداره دارایی شهرستان گزارش کنید پرداخت مالیات ملک اگر چیزی مقرر نشده باشد بر عهده مالک است در غیر این صورت ‌طبق توافق قبلی طرفین است. جهت نیاز به اطلاعات بیشتر تماس بگیرید