مشاوره حقوقی رایگان - تمدید خودکار قرارداد اجاره املاک مسکونی در زمان کرونا

باسلام
1_بنده صاحب ملکی در تهران هستم و قرارداد اجاره با مستاجرم را طبق مشورت بنگاه با سقف افزایش بیست و پنج درصد کرونا تمدید نموده ام. نوع قرارداد فیمابین هم سنتی و فاقد کد رهگیری میباشد
2_اما بصورت همزمان در منطقه دیگری از شهر تهران خود نیز مستاجر هستم و صاحبخانه افزایش صد درصدی برای اجاره امسال (باوجود ادامه شیوع کرونا) مطالبه نموده و با وجود اینکه قرارداد اجاره فیمابین هم دارای کد رهگیری هست و بدلیل شرایط شخصی مجبور به تمدید هستم و حتی پذیرفته ام که این رقم افزایش را بپردازم

اما دوسوال برای من مطرح هست:
اولا این مصوبه آیا به همه مشاورین ابلاغ شده یا خیر؟ چگونه بعضی از آنان خود را ملزم به اجرای آن دانسته و بعضی دیگر آنرا دور زده و قرارداد هایی را با ارقام بالاتر تمدید کرده و در سیستم یکپارچه املاک به ثبت می رسانند؟
و سوال دوم اینکه چنانچه عنوان شده این تمدید بصورت خودکار در سیستم املاک اعمال میشود آیا اساسا امکان ثبت مراتب این تمدید قرارداد در سیستم یکپارچه املاک امکانپذیراست یا اینکه سیستم یکپارچه ثبت آنرا بوسیله دفاتر املاک ناممکن می کند؟

آیا بطور کلی الزامی برای اجرای این مصوبه (که هنوز به شکل قانون درنیامده و شاید تنها در حد یک بخشنامه است) وجود دارد؟

باتشکر از پاسخ شما

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
املاک طبق توافق طرفین می تواند به هر مبلغی بنویسد.
شما می توانید با ارسال اظهارنامه اعلام کنی طبق مصوبه دولت قرارداد را تمدید می کنید و الزامی نیست که مبلغ بیشتری واریز کنید.
در حال حاضر اگر مستاجر به موقع اجاره بها را پرداخت کند صاحب ملک نمی تواند دستور تخلیه بگیرد