مشاوره حقوقی رایگان - سلام..خواستم سوال کنم بیمه بازنشسته گان نیروی مسلح چی هستش؟؟؟

بیمه بازنشستگان نیروی مسلح چی هستش ؟

پاسخ ها :

محمدامین عباسی

جناب آقای محمدامین عباسی :

تاریخ تصویب: 1335/08/27 همراه با اصلاحات اخیر

ماده 1 ـ وزارتین دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و کشور مکلفند از طریق تشکیل صندوق های بیمه در نیروهای مسلح ‌مربوطه کلیه پرسنل نیروهای نظامی و انتظامی و سازمان‌های تابعه یا وابسته به آنها را ـ اعم از کادر ثابت ‌، وظیفه ‌، پیمانی و بسیجی ویژه را در قبال شهادت ‌، فوت‌ ، بیماری صعب‌العلاج ‌، نقص عضو و از کارافتادگی ـ اعم از آنکه در زمان صلح یا بحران ‌ها و عملیات داخلی و دفاع از مرزها یا سایر موارد در ارتباط با مأموریت ‌ها و وظایف سازمانی یا غیر از آن در تمام ‌ساعات شبانه روز اتفاق بیافتد، براساس مقررات این قانون و آیین نامه اجرایی آن بیمه کند.

تبصره 1 ـ هزینه بیمه اشخاص مزبور از حقوق و مزایای آنان معادل یک درصد و معادل سه درصد از محل بودجه نیروهای ‌مسلح و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تأمین خواهد شد.

تبصره 2 (الحاقی سال 1394) - بازنشستگان و وظیفه‌ بگیران هر یک از صندوق‌های موضوع این ماده با کسر و پرداخت نیم‌درصد (0/5%) از حقوق آنها و پرداخت سهم دولت عضو آن صندوق محسوب و از مزایای مربوط برخوردار می‌شوند.

تبصره 3 ـ حذف شده است‌.

ماده 2 ـ پرسنل وظیفه و پیمانی در مدت خدمت یا انجام مدت قرارداد با نیروهای مسلح مشمول این ماده هستند.

ماده 3 ـ صندوقهای بیمه نیروهای مسلح مجازند برای حفظ بنیه مالی خود و جبران خسارات موضوع این قانون با سایرشرکت‌های بیمه کشور انواع قراردادهای بیمه منعقد کنند.

ماده 4 ـ چنانچه در زمان جنگ و بحران با تشخیص شورای عالی امنیت ملی موجودی هر یک از صندوق های بیمه نیروهای ‌مسلح در پایان هر سال از مجموع هزینه‌های سه سال آخر آن کمتر باشد، مابه ‌التفاوت با پیشنهاد کمیسیونی مرکب از وزیرکشور، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ‌، رییس سازمان برنامه و بودجه و رییس شورای عالی بیمه موضوع قانون تاسیس بیمه ‌مرکزی ایران و بیمه گری ـ مصوب 1350 ـ که به تصویب هیات وزیران می‌رسد در بودجه سال بعد نیروهای مسلح و وزارت‌ دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح منظور و به حساب صندوق های بیمه واریز می‌شود.

ماده 5 ـ صندوق های بیمه نیروهای مسلح می‌توانند در مورد پرسنل و خانواده آنان و سازمان‌های مشمول این قانون بنا به‌ ضرورت انواع بیمه‌های متداول دیگر را در قبال دریافت حق بیمه مربوط برقرار نمایند، همچنین با پیش‌ بینی لازم و اطمینان ازاجرای تعهدات مندرج در این قانون به منظور تحصیل سود بیشتر در امور تولیدی‌ ، بازرگانی و خدماتی سرمایه گذاری کنند.

ماده 6 ـ آیین نامه اجرایی این قانون حداکثر ظرف شش ماه پس از لازم‌ الاجرا شدن این قانون به وسیله وزارتین کشور و دفاع وپشتیبانی نیروهای مسلح و تهیه و به تصویب هیات وزیران می‌رسد. از تاریخ تصویب این قانون کلیه قوانین و مقررات مغایر ، همچنین آیین‌نامه بیمه افسران و کارمندان نیروهای مسلح‌ و ژاندارمری ـ مصوب 1337 لغو می‌شود.