مشاوره حقوقی رایگان - اعتراض به رای کمیسیون پزشکی سازمان نظام وظیفه به دیوان عدالت در خصوص رای معافیت از رزم

با سلام. اینجانب دارای بیماری واریکوسل حاد می باشم. ضمن معرفی خود به سازمان نظام وظیفه مورد معاینه تخصصی قرار گرفتم و مشخص گردید که دارای بیماری واریکوسل حاد می باشم لذا بمدت 6 ماه معافیت موقت داده شد که پس از عمل جراحی وضعیت من بررسی و اگر عود نکرد به خدمت اعزام و معاف از رزم و اگر پس از عمل عود کرد معاف دایم شوم. (طبق بند 30 بیماری های دستگاه تناسلی)
با توجه به اینکه دو سال قبل از مشمول شدن خدمت سربازی بلحاظ درد و رنج ناشی از بیماری به تشخیص پزشک متخصص و نظر پزشکان دیگر و مشورت با آنان مجبور به عمل جراحی شدم که بدلیل شدت و درجه بیماری متاسفانه دوباره عود نموده است. با این شرایط که یکبار در سال 93 عمل کرده ام و طبق نظر پزشک معالج و پزشک فوق تخصص دیگر عمل جراحی مجدد به صلاح نمی باشد و میتواند عوارضی مانند عقیم شدن و ابسه بیضه داشته باشد لذا از دستور کمیسیون پزشکی استنکاف نمودم و پس از پایان مهلت مقرر ضمن مراجعه به کمیسیون پزشکی بر طبق رای ان کمیسیون معاف از رزم شدم.
بدلیل ضیق وقت قبل از رای نهایی کمیسیون به دیوان عدالت شکایت کردم که رای عدم استماع صادر کردید.
حال که رای نهایی صادر گردیده یکبار دیگر اعلام شکایت دارم و درخواست رسیدگی دارم با توجه به ادله ذیل:
1: اولا کمیسیون در مرحله اول به من اعلام نمود که در کجا عمل نمودی گفتم که در مرکز جراحی سینا شمیران با تمام مدارک که قابل استعلام می باشد و جای عمل که بوضوح قابل رویت میباشد. دکتر به من گفت شما می بایست در یک بیمارستان ناجا و مورد وثوق عمل نمایی. متاسفانه بیشتر اقدامات سازمان بشکلی است که مدارک و مستندات به بیرون نمی دهد و این کار را بلحاظ دادخواهی مشکل می نماید. اما بلحاظ شکلی و نظری اگر نگاهی به تبصره 2 ماده 39 قانون نظام وظیفه بیاندازیم پی میبریم که این حکم چه شکلی دارد و منظور قانون گذار چه بوده است. در مرداد سال 93 با تغییر در بخشی از قانون خدمت اجباری سربازی سبب شد بعضی از بیماری ها مانند بیماری واریکوسل که در قانون قبلی تنها بدلیل حاد بودن معاف می شدند تجدید نظر شد و مقرر شد اگر در صورت عمل جراحی و امکان بهبودی و عدم عود بعنوان معاف از عملیات رزمی بکار گرفته شوند. قانون گذار شاخص برای بهبودی تعیین نمود و ان چیزی نبود جز عمل جراحی. یعنی اگر یکبار عمل جراحی شد و دوباره عود نمود دال بر این است که دیگر این بیماری قابل درمان نیست و در موارد غیر رزمی نیز امکان استفاده از وی نمی باشد و لذا معاف دایم می گردد.
مطابق آرای وحدت رویه نظریه کمیسیون های پزشکی در باب بیماری و نوع ان امری فنی و تخصص است که نظر قضایی در زمینه اعتبار ماهوی ان فاقد وجه قانونی است لیکن نظر کمیسیون فراتر از نوع و تشخیص است و ناقض حقوق کسب شده مشمول میباشد بدین معنی کمیسیون پزشکی فرقی بین فردی که عمل کرده و نکرده قایل نیست و یکسان حکم می گردد در صورتی که حقی بوجود امده و ان فرق است بین کسی که قبلا عمل نموده و کسی که عمل ننموده بدلیل اینکه اصولا از نظر پزشکی عمل جراحی یک عمل تهاجی است و فقط در صورت ضرورت باید به ان اقدام شود و تا جایی که امکان دارد باید از ان پرهیز نمود. بویژه عمل حساسی مانند بیماری واریکوسل که در بیضه فرد نارسایی و عدم توانایی وجود دارد و امکان عقیم شدن بویژه هیدروسلی و عفونت و اسیب عروق لنفاوی وجود دارد و درمان طولانی مدت بوده و توصیه پزشک معالج من و پزشک متخصص دیگر نیز دال بر این مدعا است.
حال با توجه به اینکه حکم معاف از رزم خطرات اتی و جبران ناپذیری در پی داشته و حتی ممکن است خطر عقیم شدن و عوارضی که یک عمر گریبانگیر مشمول شود و بر اساس ماده 10 قانون اساسی حمایت از خانواده که واحد اجتماع است و براساس شرع و عرف که قتل یک نفر قتل عموم محسوب می گردد و خطرات و عواقب این بیماری سبب مقطوع النسل شدن شده و موجبات سقوط خانواده و شکست زوجین می گردد درخواست صدور حکم حقه و رفع تضییع حقوق مکتسبه خویش را خواهانم و از دادگاه تقاضای الزام سازمان نظام وظیفه به صدور حکم معافیت دایم دارم.
مراتب جهت امعان نظر و تصحیح و هر گونه پیشنهاد و راهنمایی به حضور وکلا گرامی اعلام می گردد.

پاسخ ها :

یک وکیل

توضیحات شما قابل تامل بود