مشاوره حقوقی رایگان - شکایت دیرکرد چک

با سلام
پدر بنده در سال 94 یک خودروی باری از طریق یک واسطه از یک آقا در اصفهان خریداری کرد. مبلغی را نقدا و مبلغ سیزده میلیون و پانصد هزار تومان را بصورت یک چک پرداخت کردند. مبلغ چک در موعد مقرر بنا بر دلایلی به فرد واسطه پرداخت گردید که به فروشنده پرداخت و چک برگشت داده شد اما فرد واسطه مبلغ را به فروشنده پرداخت نکرده بوده. و ایشان هم پس از مدتی چک را به اجرا گذاشتند. و حکم توقیف اموال گرفته شد که ما زمانی متوجه شدیم که جهت گرفتن خلافی خودروی سواری مراجعه کرده بودیم اعلام کردند خودرو دستور توقیف دارد. پدر من مجددا مبلغ چک را به حساب همسر فروشنده پرداخت کردند چون فرد واسطه در دسترس نبود. و خودرو رفع توقیف شد. و قرار بر این شد فروشنده چک را برای ما ارسال کند که متاسفانه این کار انجام نشد و مجددا بر روی همان چک دستور توقیف اموال گرفته شده و خودرو توقیف شده است. و فروشنده اکنون درخواست دیرکرد پرداخت نموده و میگوید باید پنجاه میلیون پرداخت کنید تا رضایت دهم. و حرف ایشان این است که چون من به فرد واسطه دسترسی ندارم برای دریافت دیرکردم شما باید تقبل کنید. اکنون ما چه راهکاری داریم برای حل مشکل.

پاسخ ها :

مرجانی        حجت اله

مرجانی حجت اله :

باسلام وعرض ادب
قانونا پدرشما میبایست مبلغ چک را در حق فروشنده کارسازی میکردند مگر آنکه شخص واسطه وکیل یاماذون از طرف فروشنده در دریافت وجه چک باشددرفرض مزبور شخص واسطه وکیل در دریافت پول چک نبوده لذاپدرشما مجددا پول را بحساب فروشنده کارسازی کرده است وادعای تاخیرتادیه که کرده قانونی هست
راهکارشما اینه که شما چون مجدد پول چک راکاسازی کردید یک دادخواست مطالبه پول را علیه شخص واسطه دادخواهی بنمایید

رضا  رجبي

جناب آقای رضا رجبي :

اول کسب اطلاع از اجرای احکام در خصوص میزان کل بدهی
دوم اعلام پرداخت و ارائه رسید دریافت پول بابت چک موضوع پرونده که فقط با امضای محکوم له (خواهان پرونده و دارنده چک) قابل قبول است .
سوم در صورت نداشتن رسید پرداخت یا حاضر نشدن محکوم له برای اعلام دریافت اصل وجه چک ، باید دعوایی به طرفیت دریافت کنندگان پول مطرح کنید
اگر ثابت نمایید که اصل پول را پرداخت نموده اید مشمول پرداخت اصل وجه چک و تاخیر هستید